Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η online ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ της ΙΟΥΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ στην ομαδα ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ!


Η Ιουλία Ιωάννου γεννήθηκε στο Ελαιόφυτο Αγρινίου και σπούδασε οπτικός στην Αθήνα. Εργάστηκε για εννέα χρόνια σε κατάστημα οπτικών ειδών στην πόλη της, αλλά το ανήσυχο πνεύμα της την οδήγησε στο να αναζητήσει ενδιαφέροντα έξω από τον περιορισμένο χώρο ενός καταστήματος. Μετά από διάφορες επαγγελματικές αναζητήσεις, κατέληξε να ασχοληθεί με τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις για δεκατρία χρόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την προσωπική της ιστοσελίδα agrinio-life, με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις προσώπων και πολιτιστικών θεμάτων, βιβλίων και εκδηλώσεων.Είναι παντρεμένη με τον αθλητικογράφο Χρήστο Στούμπο και έχουν δύο κόρες και ένα γιο, που της δίνουν τη δύναμη να συνεχίζει και να ονειρεύεται.



Eva Natsi ετοιμαστειτε σε λιγο κοντα μας η ΙΟΥΛΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σε μια εκβαθεως συνεντευξη να μας μιλησει για ολα και για το '"πρωτο πνευματικο της παιδι"!!!!!
Ioulia Ioannou Καλησπέρα Εύα, καλησπέρα στην ωραία ομάδα σας!!!
Eva Natsi ευχαρισουμε και παλι που δεχτικες την προσκληση μας για μια online συνεντευξη στην ομαδα μας και προσφερεις στους φιλους μας την ευκαιρια να γινουμε μια μεγαλη παρεα και να τα πουμε
Ioulia Ioannou η ευχαρίστηση είναι δική μου, ανυπομονώ να γνωριστούμε καλύτερα όλοι μαζί...
Ξανθοπούλου Χασιώτη Ζωή Η καλύτερη στήλη που υπάρχει σε ομάδες,,συγχαρητήρια Εύα που μας δίνεις την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους δημιουργούς που διαβάζουμε,, γιατί δεν έχουμε την ευκαιρία όλοι να τους συναντήσουμε!!!!



Χριστίνα Ζαχαρίου Για να δούμε, τι ενέπνευσε την αγαπητή Ιουλία να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο, απ' ό,τι ξέρω, είναι το πρώτο της;
Ioulia Ioannou  Αγαπητή Χριστίνα, προφανώς η ιστορία υπήρχε μέσα μου πολύ καιρό, η πρωταγωνίστριά μου είναι πραγματικό πρόσωπο και η ιστορία της ξεκίνησε ακριβώς έτσι, την πάντρεψαν στα 14 και έφυγε για το εξωτερικό… βέβαια η δική μου φαντασία οργίασε και… απλώς βρήκε την κατάλληλη στιγμή να αποτυπωθεί χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το πώς, έβγαιναν από μέσα μου οι λέξεις σαν κάποιος να μου τις εκφωνούσε κι εγώ να τις δακτυλογραφούσα… ήταν ένα μαγικό πραγματικά διάστημα η περίοδος της συγγραφής του πρώτου μου βιβλίου!

Constance Real Del Mar Καλημερα σας πως νιωσατε οταν ανακαλυψατε οτι θελετε να αποτυπωσετε τις σκεψεις σας δημιουργωντας ενα βιβλιο κ ποια τα συναισθηματα οταν συναντησατετο δημιουργημα σας?
Ioulia Ioannou Αγαπητή Constance, έχω πολλά χρόνια που γράφω τις σκέψεις μου σε μορφή μικρών διηγημάτων τα οποία και δημοσίευα στην ιστοσελίδα μου agrinio-life, να σκεφτείτε πως όταν ξεκίνησα να τα δημοσιεύω, στις αρχές του 2010, ήταν τέτοια η απήχηση του κόσμου σε ένα εντελώς νέο site που είχε δημιουργηθεί και οι ανθρώπινες ιστορίες όπως τις ονόμαζα, διαβάζονταν τόσο πολύ κι εγώ έλεγα… «πού θα πάει δεν θα γράψω κάποτε ένα μυθιστόρημα;» Με εκφράζει πολύ να γράφω για ό,τι με απασχολεί, ό,τι μου κάνει εντύπωση, ό,τι νιώθω… είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας… όταν δε το έπιασα σαν βιβλίο για πρώτη φορά στα χέρια μου, ένιωσα σαν να γέννησα ένα παιδί ακόμη… είναι υπέροχο συναίσθημα να ξέρεις ότι δημιούργησες κάτι από το μηδέν… έτσι ξαφνικά, όπως άλλωστε γίνονται τα πάντα γύρω μας…


Panagiota Goutzourela Eξαιρετικός άνθρωπος η κ. Ιουλία  Ιωάννου!  Δεν είχα την τύχη να διαβάσω ακόμη το βιβλίο της.
 Ερώτηση: Θα άλλαζε κάτι και αν ναι τι, αν ξανάγραφε από την αρχή το μυθιστόρημά της;              
Ioulia Ioannou Αγαπητή Παναγιώτα, σ’ ευχαριστώ πολύ καλή μου για τα καλά σου λόγια… λοιπόν, αυτό που συμβαίνει με μένα είναι περίεργο… όταν γράφω κάτι, και γυρίζω πίσω να το ξαναδιαβάσω… δεν μπορώ να αλλάξω τίποτε! Όταν γράφω για τα βιβλία τις σκέψεις μου, μέσα σε ελάχιστο χρόνο μετά κάθομαι και τις αποτυπώνω, ό,τι μου βγαίνει, χωρίς μεγαλόσχημα πράγματα… δεν ξέρω αν είναι ελάττωμα ή προτέρημα, πάντως όσα έχω γράψει είναι ό,τι ακριβώς ένιωσα τη στιγμή που τα έγραφα… Αν το ξαναέγραφα λοιπόν από την αρχή, δεν ξέρω αν θα άλλαζα κάτι συνειδητά, δεν ξέρω τι θα μου έλεγε η ψυχή μου τότε να γράψω… ένα μόνο νομίζω… ίσως να έβαζα πιο πολλούς διαλόγους, καθώς είναι αρκετά αφηγηματικό… αλλά είπαμε, αυτό ένιωσα αυτό έγραψα!


Maria Anagnostou καλησπερα!! θαθελα να ρωτησω ποτε καταλαβε για πρωτη φορα οτι εχει το χαρισμα να γραφει??της ευχομαι καλη επιτυχια!
Ioulia Ioannou Αγαπητή Μαρία, σ’ ευχαριστώ πολύ!! όπως προανέφερα έχω πολλά χρόνια που γράφω τις σκέψεις μου… από μικρή στην εφηβεία μου, διάβαζα πολλά βιβλία και ήταν κρυφή μου επιθυμία κάποτε να γίνω συγγραφέας, κοιτούσα με δέος το έργο τους και τους ίδιους, οπότε το κρατούσα μέσα μου σαν ένα όνειρο που ζητούσε ευκαιρία να πραγματοποιηθεί… η αλήθεια είναι ότι έγραφα ωραίες εκθέσεις και μου άρεσε πολύ η αποτύπωση των σκέψεών μου στο χαρτί παρά να τις λέω με λόγια… τα γράμματα μόνο που αντάλλασσα με τον άντρα μου στην αρχή της γνωριμίας μας, καθώς δεν υπήρχε κινητό εκείνη την εποχή… ήταν από μόνα τους μικρές ιστορίες αγάπης!

Konstantina Karagouni στο βιβλιο σας θα βρουμε γεγονοτα που ισως θα θελατε να εχετε ζησει;
Ioulia Ioannou Αγαπητή Κωνσταντίνα, σε ένα μυθιστόρημα θα βρούμε πολλές φορές κοινά στοιχεία με την πραγματική ζωή, έτσι λοιπόν, κάθε κακή στιγμή που ζει ο πρωταγωνιστής απεύχεσαι να τη ζήσεις, ενώ κάθε καλή στιγμή ενδόμυχα θα ήθελες κι εσύ να τη ζήσεις… αν όμως κάτι θα ήθελα να ζήσω από τα όσα έζησε η δική μου πρωταγωνίστρια, αυτό είναι τα ταξίδια που έκανε και τα μέρη που γνώρισε, καθώς δεν έχω πάει ποτέ στην Αμερική!


Νατάσα Τσιτσιριδάκη  Το εντυπωσιακο εξωφυλλο ηταν δικη της επιλογη?
Ioulia Ioannou Αγαπητή Αναστασία, το εξώφυλλο ήταν πρόταση του εκδοτικού μου οίκου και μάλιστα η πρώτη επιλογή, μου άρεσε πάρα πολύ από την αρχή και μείναμε σε αυτό!

Argiro Theodossiou Ιουλια μου δεν γνωριζω την ηλικια των παιδιων σου αλλα πως νιωθουν που η μαμα τους μεσα απο τη συγγραφη κ την οποια προβολη γινεται αναγνωρισιμη; Κ επισης θελησαν ποτε να διαβασουν τα γραπτα σου η ζητησαν να γραψεις παραμυθια;
Ioulia Ioannou Aγαπητή Αργυρώ, έχω την τύχη να έχω μεγάλα παιδιά, οι κόρες μου είναι 23 και 19 αντίστοιχα και η μεγάλη μάλιστα ήταν και η πρώτη που διάβαζε ό,τι έγραφα, με διόρθωνε, με συμβούλευε (καθώς είναι και φιλόλογος!) η δεύτερη το διάβασε μόλις κυκλοφόρησε, μου έλεγε από την αρχή πως θα το διάβαζε ως βιβλίο! Ο γιος μου είναι μικρούλης ακόμη, μόλις 7,5 όμως μόλις ανακοινώθηκε ότι θα εκδοθεί το βιβλίο μου ξεκίνησε κι εκείνος να γράφει το δικό του παιδικό μυθιστόρημα! Το βιβλίο μου έχει μόλις ενάμισι μήνα που κυκλοφόρησε οπότε, μέσα σε τόσα και τόσα που γίνονται γύρω μας το μόνο που δεν σκεφτόμαστε είναι το αν είμαι αναγνωρίσιμη… άλλωστε στη μικρή μας κοινωνία όλοι μας γνωρίζουν και δεν ήταν ούτε θα γίνει αυτό σκοπός… μένω στην εξοχή, δεν πολυκυκλοφορώ και το μόνο που κάνω είναι να προσπαθώ μέσα από τη δουλειά μου να αναγνωρίζεται η αξία που μπορεί να έχουν τα όσα γράφω… όσο για το αν θα έγραφα παιδικά παραμύθια… δεν νομίζω ότι το έχω… όταν ήταν τα κορίτσια μου μικρά «σκάρωνα» διάφορες ιστορίες και τους έλεγα, αλλά ως εκεί…
 Argiro Theodossiou Ιουλια, ειναι ομορφο παντως που με τον ενα η τον αλλο τροπο συμμετειχαν κι αυτα. Αν εχεις χρονο πες μου, καθως ζουμε σχετικα κοντα, ο κοσμος πως αντιμετωπιζει τη διαθεση σου απεναντι στο βιβλιο το διαβασμα κ ποσο μαλλον τη συγγραφη;
Ioulia Ioannou  Αργυρώ μου, με έχουν συνηθίσει να κάνω καινούρια πράγματα, κάποιοι το περίμεναν, κάποιοι άλλοι ξαφνιάστηκαν... όμως ο κόσμος στην πόλη μου αγκάλιασε την προσπάθειά μου και αυτό φάνηκε και από την προβολή που μου έκαναν όλα τα μέσα ενημέρωσης για την παρουσίαση του βιβλίου αλλά και στην ίδια την παρουσίαση όπου η παρουσία τόσων πολλών φίλων γνωστών και αγνώστων ήταν κάτι το εκπληκτικό!



Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη Ισως να απευχεσαι να ζησεις τις κακες στιγμες του πρωταγωνιστη σου, αλλα θα ηθελα να μου πεις Ιουλια , σε ποιο βαθμο μπορει να συμπασχεις ή να χαιρεσαι μαζι του?
Ioulia Ioannou  Aγαπητή Μαρία, οι στιγμές που γράφω είναι τόσο έντονες μέσα μου, τις βιώνω σαν να τις ζω εγώ η ίδια... όταν δε περιγράφω κάτι, το οποίο λίγο πολύ έχει δικά μου στοιχεία, όπως ένα θάνατο... καθώς τον έχω κι εγώ βιώσει, -στο συγκεκριμένο βιβλίο το θάνατο του πατέρα της πρωταγωνίστριας-... ε, εκεί πια είναι λες και περιγράφω τα δικά μου βιώματα... αντίστοιχα σε μια μεγάλη χαρά, το ΖΩ κάθε φορά!




Ξανθουλα Κεσιδου Ενας υπεροχος Ανθρωπος η Ιουλια,ειμαι σιγουρη οτι εχει γραψει ενα καταπληκτικο βιβλιο,θελω να την ρωτησω αν σκεφτεται να γραψει κι αλλο βιβλιο,και απο που παιρνει εμπνευση,ευχαριστω πολυ!!
Ioulia Ioannou Aγαπητή μου Ξανθούλα, σ’ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου για την αγάπη σου! Η αλήθεια είναι ότι το δεύτερο βιβλίο μου είναι κι αυτό έτοιμο, αλλά χρειάζεται τις διορθώσεις του, θα το πιάσω από την αρχή μετά το Φθινόπωρο… όπως απάντησα και σε άλλη αναγνώστρια, πηγή έμπνευσης μπορεί να είναι το οτιδήποτε γύρω μου, μαζεύονται μέσα μου οι εικόνες και βγαίνουν την κατάλληλη στιγμή στη μορφή και τα έργα των ηρώων μου!



Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη Ισως καμια μυθοπλασια δεν ειναι καθαρα και μονο μυθοπλασια! Οταν γραφει κανεις ενα βιβλιο ειναι για να το ζησει πρωτα ο ιδιος και υστερα οι αναγνωστες?
Ioulia Ioannou Ναι Μαρία, στην περίπτωσή μου το έζησα πραγματικά πάρα πολύ!!!


Kiki Laskou καλησπέρα και απο μένα,θέλω να ρωτήσω αν το βιβλίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα
Ioulia Ioannou Καλησπέρα Kiki, ναι, η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πολλά από τα πρόσωπα της ιστορίας μου είναι υπαρκτά, αλλά με μεγάλη δόση φαντασίας στην πορεία...



ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ Ποιο βιβλιο ειναι το αγαπημενο σας ; κ ποιο ειναι το πρωτο βιβλιο που διαβασατε ;
Ioulia Ioannou ΒΙΛΗ, καλώς ήρθες στην παρέα μας... δεν ξέρω αν μπορώ να ξεχωρίσω ένα... είναι τόσα πολλά αυτά που αγαπώ! Ούτε μπορώ να θυμηθώ ποιο ήταν το πρώτο που διάβασα... αλλά θυμάμαι πολύ έντονα το "Οι κερασιές θα ανθίσουν και φέτος" του Μενέλαου Λουντέμη που έχω δηλώσει πόσο πολύ μου αρέσει... και φυσικά όλα του τα μυθιστορήματα που με συντρόφευαν στα παιδικά-εφηβικά μου χρόνια, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου διαβάζω...



Chaido Kouroupaki Ποσο πολυ ταυτιζεστε με τους ηρωες σας?
Ioulia Ioannou Aγαπητή μου Χάιδω, δεν θα έλεγα ότι ταυτίζομαι με τους ήρωές μου, απλά κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μου τα περνάω μέσα στους ήρωές μου, χωρίς καν να το καταλαβαίνω εκείνη τη στιγμή που γράφω...


Niki Paximada Καλησπέρα και από μένα!! Ήθελα να ρωτήσω την Ιουλία μας εάν ταυτίζεται με την ηρωίδα του βιβλίου......
Ioulia Ioannou Aγαπητή Νίκη, δεν θα έλεγα ότι ταυτίζομαι, απλά επειδή τυχαίνει η ηρωίδα μου να πήρε τη μορφή που της έδωσα βασισμένη σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, της έδωσα χαρακτηριστικά ίσως κι από μένα, για παράδειγμα ο χαρακτήρας της στα όσα πέρασε, η δύναμη και ο τρόπος που τα ξεπέρασε και οι παιδικές της αναμνήσεις είναι κομμάτια από μένα…

ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ Με ποιο τραγουδι θα εντυνες μουσικα το βιβλιο σου ; ποιο πίστευεις του ταιριαζει
Ioulia Ioannou Νομίζω ότι και λόγω τίτλου «έτσι ξαφνικά» θα του ταίριαζε το υπέροχο τραγούδι του Ρέμου, αλλά και πολλά τραγούδια που μιλάνε για την ξενιτιά, τον έρωτα, την απόγνωση που νιώθει ο άνθρωπος μπροστά στα άγνωστα που του επιφυλάσσει η μοίρα του!


Γιώργος Μωύσογλου- Δυάς Εκδοτική Κυρία Ιωάννου μήπως ο τίτλος είναι παραπλήσιος με το γνωστό τραγούδι;
Ioulia Ioannou Nαι, το τραγούδι ταιριάζει απόλυτα στο βιβλίο, αλλά κυρίως με το γεγονός ότι ξεκίνησα έτσι ξαφνικά να αποτυπώσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου, και επίσης το πόσο ξαφνικά οι ήρωές μου αντιμετώπισαν όσα αντιμετώπισαν στην πορεία της ζωής τους... Το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος εκδοτικός οίκος όπως οι εκδόσεις Λιβάνη με εμπιστεύτηκαν είναι βεβαίως η μεγαλύτερη βοήθεια που θα μπορούσα να έχω... από την άλλη πιστεύω ότι αν κάτι δεν αξίζει, ο κόσμος θα το αντιληφθεί στην πορεία του και δεν θα το στηρίξει είτε βρίσκεται σε μεγάλο είτε σε μικρό εκδοτικό οίκο...



Eva Natsi Τι σε ωθησε να γινεις συγγραφεας?
Ioulia Ioannou Από μικρή είχα μια κρυφή επιθυμία, κάποτε να γράψω ένα βιβλίο!!! Φυσικά κάθε πράγμα πρέπει να γίνει στον καιρό του, θεωρώ ότι η στιγμή που πήρα την απόφαση να προχωρήσω παραπέρα από τις μικρές μου ιστορίες ήταν καθοριστική, καθώς χρειαζόμουν την επιβεβαίωση ότι μπορούσα να τα καταφέρω και αυτή ήρθε με τη μορφή της φίλης μου της Τέσυ Μπάιλα, που με ενθάρρυνε και με προέτρεψε να ξεκινήσω και όλα μετά θα έρχονταν μόνα τους… όπως και έγινε…



Chaido Kouroupaki ποιος συγγραφεας Ελληνας η ξενος ειναι το προτυπο σας?
Ioulia Ioannou Πάρα πολλούς Έλληνες, παλιούς Λογοτέχνες, όπως ο λατρεμένος Μενέλαος Λουντέμης αλλά και σύγχρονους καθώς πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες πένες στη χώρα μας. Από ξένους επίσης έχω διαβάσει πάρα πολλούς, μου αρέσει το μυστήριο και η περιπέτεια στα βιβλία του Νταν Μπράουν, μου άρεσε επίσης πολύ η τριλογία ΜΙΛΕΝΙΟΥΜ, η Καθρίν Νεβίλ, τόσοι και τόσοι…

Kiki Laskou ποιός είναι ο αγαπημένος σας ήρωας στο βιβλίο σας;
Ioulia Ioannou Νομίζω ο Βασίλης, για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, για τον σπάνιο τρόπο σκέψης του και τη μεγαλοσύνη της καρδιάς του!

Eva Natsi Για ποιον λογο πρεπει να διαβασουμε το βιβλιον σου και τι μηνυματα περνας μεσα απο αυτο?
Ioulia Ioannou Ένα βιβλίο έχει τη δύναμη να σε τραβήξει από το εξώφυλλο ακόμη, αν σου αρέσει η υπόθεση που περιγράφει, αν πιστεύεις ότι μπορεί να αγγίξει κάτι από σένα… ως εκ τούτου δεν μου αρέσει να πω ΠΡΕΠΕΙ να το διαβάσει κάποιος, ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει μέσα από μια πληθώρα αναγνωσμάτων αυτό που πιστεύει ότι του ταιριάζει… Όσο για τα μηνύματα που περνάω μέσα από αυτό, θα σου πω το εξής… η ζωή πολλές φορές είναι πολύ πιο άγρια, πιο εκδικητική απέναντι στα ανθρώπινα πλάσματα από ό,τι ένας συγγραφέας καταθέτει μέσα από τη φαντασία του για τους φανταστικούς ήρωές του! Το δικό μου μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αισιοδοξίας που με χαρακτηρίζει ούτως ή άλλως και ως άνθρωπο είναι και αυτό που θέλω να μείνει στον αναγνώστη, ότι για όλα όσα γίνονται υπάρχει λόγος που γίνονται και πάντα η ζωή θα βρει τον τρόπο να μας δώσει ό,τι μας χρωστάει…


Γιώργος Μωύσογλου- Δυάς Εκδοτική Κυρία Ιωάννου πώς θα αναπτύσσατε το έργο σας σε καιρούς ύφεσης γενικά;
Ioulia Ioannou Αγαπητέ κύριε Μωύσογλου, ζούμε στους πιο δύσκολους καιρούς, με πρωτόγνωρες καταστάσεις... το βιβλίο -δυστυχώς- και ο πολιτισμός γενικότερα είναι τα πρώτα που πλήττονται... αν και θα έπρεπε να είναι αλλιώς τα πράγματα στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό... οπότε, νομίζω ότι δεν είναι και πολλά αυτά που μπορούμε να αναπτύξουμε γενικότερα... πόσω μάλλον ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από μια άγνωστη συγγραφέα που μόλις βγήκε στην αρένα...


Eva Natsi Πώς αισθανθήκες την πρώτη φορά που κρατήσες στα χέρια σου τυπωμένο το πρώτο σου βιβλίο;
Ioulia Ioannou Είναι απερίγραπτη χαρά, ένα συναίσθημα που μπορεί να συγκριθεί με τη γέννηση, τη δημιουργία μιας ζωής, είναι ένα καινούριο κομμάτι μου, κάτι από μένα, ένα ακόμη «πνευματικό» παιδί!


Νατάσα Τσιτσιριδάκη Πιστευετε οτι το βιβλιο δινει δυναμη και ωθηση σε γυναικες οι οποιες εχουν κακοποιηθει να σπασουν τα δεσμα τους και να ελευθερωθουν?
Ioulia Ioannou Το βιβλίο και γενικά η δύναμη της γνώσης, έχει τη δύναμη να σπάσει τα δεσμά που μόνοι μας επιτρέπουμε να μας δημιουργούν οι γύρω μας! Οι γυναίκες που επιτρέπουν και ανέχονται την κακοποίηση, αν δεν βρουν τη δύναμη να "δραπετεύσουν" από την αδυναμία τους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα είναι πάντα δυστυχισμένες... Μακάρι όλοι να έβρισκαν διέξοδο στο διάβασμα και να άνοιγαν τους ορίζοντές τους!!!

Eva Natsi  Ενα βιβλιο που θα ηθελες να εχεις γραψει εσυ?
Ioulia Ioannou Δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να συγκρίνω με τον τρόπο που γράφω εγώ, κι αυτό γιατί ο καθένας έχει το δικό του στυλ, τη δική του ψυχούλα που βγάζει μέσα από τα γραπτά του. Γι’ αυτό λοιπόν λατρεύω πάρα πολλά βιβλία, αλλά μια χαρά τα έχουν γράψει εκείνοι που τα έχουν γράψει… δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ αν εγώ θα το έγραφα αλλιώς…Eva Natsi


Zoe Reppa Kαλησπέρα και απο μένα...άργησα απόψε αλλά μόλις διάβασα ολα σας τα σχόλια... έχω και γώ μια ερώτηση να κάνω..ποιό είναι το μότο σας για την ζωή; ευχαριστώ..
Ioulia Ioannou «Όλα για κάποιο λόγο γίνονται»… και τα καλά και τα άσχημα είναι και τα δύο οι δύο όψεις του νομίσματος που λέγεται ΖΩΗ!



ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ Θα γραφατε ενα βιβλιο μυστηριου?
Ioulia Ioannou τρελαίνομαι για βιβλία μυστηρίου... ναι θα μου άρεσε πάρα πολύ!


Ξανθοπούλου Χασιώτη Ζωή Συνήθως το πάθος είναι καταστροφικό,,μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα?
Ioulia Ioannou το πάθος είναι κάτι που συνήθως καταστρέφει, είτε πρόκειται για ερωτικό πάθος, είτε πάθος για εκδίκηση, είτε για οποιαδήποτε εξάρτηση... αντίστροφα νομίζω πως μπορεί να λειτουργήσει μόνο όταν έχεις πάθος για την ίδια τη ζωή και τη δημιουργία! Όταν δεν κολλάς στο παρελθόν και σε ό,τι σε πλήγωσε και προχωράς παρακάτω...





Βίκυ Τερζίδου Ποιο βιβλίο που διάβασες πρόσφατα ξεχώρισες για κάποιο λόγο; Και τι διαβάζεις τώρα;
Ioulia Ioannou Ειλικρινά δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, έχω διαβάσει υπέροχα βιβλία, αδιάφορα βιβλία, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ! Εκείνα που θα έβαζα στην κορυφή της λίστας μου, είναι η τριλογία του αείμνηστου Νίκου Γούλια "Στα χρόνια της ομίχλης" και "Το πορτρέτο της σιωπής" της φίλης μου Τέσυ Μπάιλα...όσο για τι διαβάζω τώρα... μόλις τέλειωσα την "Πρώτη κυρία" και από αύριο, επιλέγω καινούριο... έχω πολλά που πρέπει να διαβαστούν και να γράψω γι' αυτά...

Αργυρω Φωτιου Γεια σας κι από εμένα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες της κυρίας Ιωάννου με την έκδοση του βιβλίου της.
Ioulia Ioannou Αγαπητή Αργυρώ, είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσω για εκπλήρωση των προσδοκιών μου… νιώθω μέσα μου μια ικανοποίηση, σαφώς, αισθάνομαι τυχερή που μπήκα σε ένα τόσο δύσκολο χώρο με τη στήριξη ενός πολύ σπουδαίου ονόματος που με επέλεξε, όπως είναι οι εκδόσεις Λιβάνη, αλλά έχω πολύ δρόμο ακόμη να διανύσω για να μιλήσω για εκπλήρωση… είμαι γενικά πολύ ανήσυχο πνεύμα, πάντα ζητάω και κάτι παραπάνω, δεν επαναπαύομαι και βάζω συνεχώς στον εαυτό μου νέες δοκιμασίες…ζώντας όμως το παρόν, δεν με απασχολεί τι θα γίνει στο μακρινό μέλλον… όχι μέχρι να χρειαστεί να με απασχολήσει…

Ασημίνα Καλογεράκη Καλησπέρα και από μένα!! Ήθελα να ρωτήσω την Ιουλία , τι θα ήθελε ο αναγνώστης να εκτιμήσει περισσότερο στο βιβλίο?και ποιά ήταν η αφορμή για να γράψει αυτό το βιβλίο?
Ioulia Ioannou Αγαπητή Ασημίνα, αυτό που θα ήθελα να μείνει στον αναγνώστη είναι η αίσθηση πως ο άνθρωπος έχει μέσα του απίστευτη δύναμη να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία… αν έστω και ένας αισθανθεί αυτό πού εγώ αισθάνθηκα γράφοντάς το, ότι δηλαδή η αγάπη έχει τη δύναμη να κάνει θαύματα, ότι η ζωή αν σου χρωστάει θα βρει τον τρόπο να σε ξεπληρώσει και ότι όλα γύρω μας γίνονται για κάποιο λόγο… τότε θα είμαι πολύ χαρούμενη! Η αφορμή… δεν ξέρω… απλά κάθισα ένα πρωί και ξεκίνησα να γράφω, χωρίς να ξέρω αν και πώς θα εξελιχθεί… είχα στο μυαλό μου μια ιστορία και όλα έγιναν ξαφνικά με έναν μαγικό τρόπο… ίσως ήταν η κατάλληλη στιγμή να βγάλω από μέσα μου πράγματα που κουβαλούσα…

Chaido Kouroupaki  Ποσο θα σας επηρεαζε μια αρνητικη κριτικη για το βιβλιο σας?
Ioulia Ioannou Είμαι της άποψης ότι δεν είναι δυνατόν να αρέσουμε σε όλους, οπότε λογικό είναι να δεχτώ και αρνητικές κριτικές και θετικές... όπως επίσης επόμενο είναι να με στενοχωρήσει μια κακή κριτική... όμως αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα, είναι η κακεντρέχεια κάποιου, το να έχει συγκεκριμένο σκοπό να σε βλάψει... Αν δεν αρέσει η δουλειά μου, ας μην το προτιμήσει κάποιος, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές εκεί έξω... εγώ όμως αυτό που θέλω είναι να προσπαθώ πρώτα για μένα και μετά για όλους τους άλλους, να μου αρέσει εμένα αυτό που γράφω, να το επιδοκιμάζω εγώ και μετά να το δίνω σε όλους τους άλλους. Μέσα από κακές κριτικές πάντως... γίνεσαι καλύτερος... προσέχεις ακόμη περισσότερο!

Λουκριτια Καστρατος - Πόσο διάστημα χρειάστηκε για να ολοκληρώσει το βιβλίο;
- Χρειάστηκε να κάνει έρευνα; Και αν ναι πόσο καιρό ξόδεψε για να έχει μια ολοκληρωμένη έρευνα; Αν όχι ποιες ήταν οι πηγές έμπνευση της;
- Το οικογενειακό/φιλικό περιβάλλον την υποστήριξε στην διαδικασία συγγραφής; Αν ναι τι της είπαν; Αν όχι πως αντιμετώπισε τις αντιδράσεις τους;
 Ioulia Ioannou Αγαπητή Λουκριτία, θα πάρω τις ερωτήσεις από την αρχή, λοιπόν:
το διάστημα που κάθισα να γράψω ήταν σχετικά μικρό, μέσα σε σαράντα μέρες το είχα ολοκληρώσει, όπως ακριβώς μου έβγαινε από μέσα μου κάθε φορά που καθόμουν μπροστά στον υπολογιστή… όσο για την έρευνα, το βιβλίο μου δεν έχει ιστορικά στοιχεία ώστε να χρειαστεί να κάνω κάποια συγκεκριμένη έρευνα, όμως επειδή τα μέρη που περιγράφω καθώς και οι οικογένειες στην Αμερική είναι υπαρκτά (τα περισσότερα) μίλησα με πολλούς ανθρώπους που μου διηγήθηκαν ιστορίες, και φυσικά αυτό γινόταν πάρα πολύ καιρό πριν, από χρόνια μάζευα «υλικό» και κατά κάποιον τρόπο όλο αυτό είχε εγκλωβιστεί μέσα στο κεφάλι μου και βγήκε σαν γάργαρο νερό όταν πήρα την απόφαση να το προχωρήσω πιο πέρα από τις μικρές ιστορίες που αποτολμούσα ως τότε… αφήνοντας φυσικά τη φαντασία μου να δώσει σάρκα και οστά σε όσα διαδραματίζονταν…
Τα παιδιά μου και ο άντρας μου με στήριξαν απίστευτα, όπως και δύο τρεις φίλοι που διάβαζαν αποσπάσματα, μου έλεγαν τη γνώμη τους, μου κρατούσαν το μικρό μου γιο κάποια απογεύματα που ένιωθα έντονη την ανάγκη να γράψω… λίγο πολύ συνέβαλαν στο να τελειώσει η απόπειρα που ξεκίνησα δειλά στην αρχή, με μεγαλύτερη σιγουριά όσο η ιστορία προχωρούσε…



Eva Natsi Πες μας τα συναισθηματα σου οταν εγραφες αυτο το βιβλιο
Ioulia Ioannou Ω, ήταν τόσο έντονο διάστημα… κάτι πρωτόγνωρο και άγνωστο, με ιντριγκάρει πολύ το άγνωστο, καθόμουν κι έγραφα και μου ερχόντουσαν τα γεγονότα που περιέγραφα στη σκέψη χωρίς να ξέρω τι συνέχεια θα τους δώσω… ήταν στιγμές μεγάλης λύτρωσης όμως, έκλαψα γράφοντας, θυμήθηκα παιδικές αναμνήσεις, «γύρισα» πίσω το χρόνο στο χωριό μου, για να περιγράψω τη συνάντηση με την ηρωίδα μου που επέστρεψε…

Eva Natsi Διατηρεις μια προσωπικη ιστοσελιδα:AGRINIO-LIFE. Σαν διαχειριστρια ομαδας γνωριζω οτι χρειαζεσαι πολυ προσωπικο χρονο και κοπο να βγαλεις το αποτελεσμα που επιθυμεις. Ποσο χρονο ξοδευεις εσυ γι αυτο και ποσο δυσκολο σου ειναι να τα τρεχεις ολα?
Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη Με αφορμη το ερωτημα σου Eva Natsi, θελω να σου πω οτι αυτη η στηλη στην ομαδα, ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη και σαφως πιο εποικοδομητικο απο ... διαφορους διαξιφισμους.... Συγχαρητηρια!!!!!!!
Ioulia Ioannou Πίστεψέ με πάρα πολύ χρόνο! Τα δύο τελευταία χρόνια ούτε που κατάλαβα πόσα πολλά πράγματα έκανα συγχρόνως, συγγραφή, διάβασμα, σκέψεις βιβλίων, συνεντεύξεις, αναρτήσεις καθημερινά, διαγωνισμούς, επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους… και απομόνωση… είμαι συνεχώς και με δική μου βέβαια επιλογή μόνη μου, με συντροφιά το μικρό μου γιο, καθώς ο σύζυγος λείπει στη δουλειά του και τα κορίτσια μου είναι πια μεγάλα… Δεν υπάρχει ωράριο, δεν είναι εργάσιμες ώρες, είναι κατάθεση ψυχής γιατί πρώτα απ’ όλα μου αρέσει και δεύτερον με έχει παρασύρει όλο αυτό τόσο πολύ που δεν σταματώ πια, μπορεί μέσα στη μέρα να ασχοληθώ με τη σελίδα και δέκα φορές!!!


Ξανθοπούλου Χασιώτη Ζωή Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι Ιστοσελίδα,,παιδιά,,βιβλίο ποιος είναι αδικημένος τελικά??
Ioulia Ioannou  Αχ Ζωή μου! είναι στιγμές που ξέρω ότι αδικώ το μικρό μου γιο, που έρχεται και μου λέει με παράπονο, "πάλι εκεί είσαι ρε μαμά!" προσπαθώ όμως να είμαι εντάξει απέναντι σε όλα... ειδικά σε ό,τι αφορά τη σελίδα δεν χωράει καμία υποχώρηση σε τίποτα!!! απλά βάζω προτεραιότητες, και όταν ειδικά είναι ο μικρός στο σχολείο να ασχολούμαι όσο περισσότερο μπορώ ή όταν τον βάζω για ύπνο!

Argiro Theodossiou Το βιβλιο σου προωθειται μεσω βιντεο κλιπ κ ποια η γνωμη σου γι αυτα;
Ioulia Ioannou Από όσο ξέρω Αργυρώ μου όχι, και δεν ξέρω να σου πω γι' αυτό που ρωτάς...
Argiro Theodossiou Αναφερομαι στα βιντεακια που δημιουργουν οι εκδοτικες για την προωθηση βιβλιων. Ειτε με κολαζ φωτογραφιων ειτε σε δραματοποιημενη μορφη.
Ioulia Ioannou Αργυρώ μου, όταν πρόκειται για μια ωραία και εμπνευσμένη δουλειά, μου αρέσει, πιστεύω ότι βοηθάει την προώθηση του βιβλίου... εγώ προσωπικά δεν έχω... αν μπορέσω να φτιάξω κάτι αξιόλογο, ίσως....


Eva Natsi Τι αισθανεσαι οταν πρεπει να γραψεις κριτικη για ενα βιβλιο, ενω εισαι και εσυ η ιδια συγγραφεας?
Ioulia Ioannou Διαβάζω και γράφω πάρα πολύ επειδή μου αρέσει πρώτα απ’ όλα και επειδή μόνο έτσι γίνεσαι καλύτερος, μόνο μέσα από τα βιβλία μπορείς να βελτιωθείς, να προχωρήσεις παραπέρα. Είναι τόσο νωρίς ακόμη, ούτε τον τίτλο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ δεν μπορώ ακόμη ακόμη να συνηθίσω… Επίσης, δεν θεωρώ ότι γράφω κριτική, δεν μου αρέσει να κρίνω τη δουλειά κανενός, ο καθένας καταθέτει τις σκέψεις του, το τι αισθάνεται διαβάζοντας ένα βιβλίο και αυτό ακριβώς κάνω κι εγώ. Πολλά από αυτά που γράφω μου ζητάνε να τα γράψω, όμως το κάνω με μεγάλη χαρά, πάντα προσπαθώ να «κερδίσω» μέσα από ό,τι κάνω και φυσικά δεν εννοώ χρήματα… είναι το μόνο που δεν κερδίζω…

Βίκυ Τερζίδου Τα συναισθήματα που βίωσες κατά την συγγραφή του δεύτερου βιβλίου (που από ότι μας είπες είναι ήδη γραμμένο) ήταν το ίδιο έντονα με αυτά της πρώτης φοράς; Κύλισε τόσο αβίαστα όσο το πρώτο;
Ioulia Ioannou  Τα συναισθήματα που βίωσα και στο δεύτερο ήταν πάρα πολύ έντονα, αλλά με μια άλλη μορφή, με κυρίευσε τόσο πολύ η πλοκή, όλη η ιστορία είναι ένα εκπληκτικό δημιούργημα που δεν πίστευα ότι βγήκε από μένα... είναι κάτι το συγκλονιστικό όλο αυτό που έζησα... αλλά όχι, δεν κύλησε τόσο αβίαστα, το άρχισα, το άφησα, το ξανάρχισα... κι αυτό γιατί πραγματεύομαι μια ιστορία που με πλήγωσε πάρα πολύ και είναι επίσης βασισμένη σε πραγματικό γεγονός...


 Eva Natsi Ποιος ηρωας του βιβλιου σε ταλαιπωρησε πιο πολυ και γιατι?
Ioulia Ioannou Νομίζω ο κακός Άρης… ό,τι άσχημο και μοχθηρό έχω γνωρίσει στη ζωή μου, τα έβαλα όλα στο δικό του χαρακτήρα, με πολύ μεγάλη δόση φαντασίας βέβαια… δεν έχω συνηθίσει να έχω δίπλα μου τόσο αρνητικούς χαρακτήρες, οπότε αναμνήσεις από όσα έχω ακούσει ή έχω κι εγώ η ίδια γνωρίσει ως παιδί από όσους το έπαιζαν σκληροί όλα μαζί συνέθεσαν τον χαρακτήρα του!


Eva Natsi Στο "ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ" πονας, κλαις γελας και χαιρεσαι. Ποσο δυσκολο ειναι να αποτυπωσεις στο χαρτι τα συναισθηματα και να κανεις τον αναγνωστη να τα βιωσει ολα αυτα?
Ioulia Ioannou Όταν έγραφα τα μικρά μου διηγήματα υπήρχαν φορές που ακόμη και σε διήγημα μιας σελίδας, ήταν τόσο έντονα τα συναισθήματα που μου γεννούσε, που έκλαιγα και έγραφα συγχρόνως… Στο έτσι ξαφνικά επειδή όλα έβγαιναν ακριβώς έτσι, ξαφνικά και αβίαστα… βίωνα τα συγκλονιστικά γεγονότα σαν να ήμουν εγώ η ίδια στη θέση της ηρωίδας μου… Δεν θα ξεχάσω τη σκηνή που με σημάδεψε περισσότερο, όταν για πρώτη φορά μετά από τριάντα ένα ολόκληρα χρόνια συναντάει την γριά μάνα της… να κλαίω με αναφιλητά και να γράφω… (κλαίω κι εύκολα τρομάρα μου!) δεν ξέρω αν ο αναγνώστης μπορεί όλο αυτό να το νιώσει… είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας της στιγμής, σε τι κατάσταση είναι κάποιος όταν διαβάζει κάτι…

Eva Natsi Πες Μας ενα βιβλιο που διαβασες και σου δημιουργησε εντονα συναισθηματα?
Ioulia Ioannou Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή που γνώρισα μέσα από την ενασχόλησή μου με τη λογοτεχνία σπουδαίους ανθρώπους! Για μένα ήταν συγκλονιστική στιγμή η γνωριμία μου με τον αείμνηστο Νίκο Γούλια, ήταν καθοριστική η φιλία μας στον τρόπο σκέψης μου, στο πώς να προχωρήσω… Ήταν ένας άνθρωπος που με σημάδεψε με τα λόγια του, μα και με τα γραπτά του! Η τριλογία του «Στα χρόνια της ομίχλης» θεωρώ ότι είναι ό,τι ωραιότερο έχω διαβάσει από τα δεκάδες που διάβασα φέτος… τα συναισθήματα που σου γεννάει η γλώσσα και η αφήγησή του, δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτα γήινο, τίποτα καθημερινό που βιώνουμε… ήταν ένα πέρασμα που έπρεπε να κάνει και να φύγει για ένα άλλο σύμπαν αυτός ο άνθρωπος, αφήνοντάς μας μια σπουδαία κληρονομιά!


Eva Natsi Στο βιβλιο σου, μετα απο πολλα που θα βιωσει η Ελενα, καποπια στιγμη θα ερθει ο ερωτας και θα φερει τα πανω κατω. Τι εστι για σενα Ερωτας?
Ioulia Ioannou Είμαι από τις τυχερές γυναίκες σε αυτό τον τομέα, είμαι μαζί με τον άντρα μου είκοσι οχτώ χρόνια, έχουμε τρία υπέροχα παιδιά και μια πραγματικά ευτυχισμένη οικογένεια! Μπορεί λοιπόν να μην υπάρχει η σπίθα του πρώτου καιρού, υπάρχει όμως σεβασμός, βαθιά εκτίμηση και μεγάλη αγάπη που μας κρατάει σε μια κατάσταση που ακόμη χαιρόμαστε, λαχταρούμε και επιθυμούμε ο ένας τον άλλο… όσο για τον μοιραίο έρωτα όπως περιγράφεται στα μυθιστορήματα… δεν νομίζω ότι θα μπορούσα ποτέ να θυσιάσω τη ζωή μου, την οικογένειά μου, την ψυχική μου ηρεμία για να ζήσω κάτι εφήμερο χωρίς να υπολογίσω τις συνέπειες…


Ξανθοπούλου Χασιώτη Ζωή θα μπορούσες να γράψεις ένα βιβλίο που να έχει πρωταγωνιστή έναν κακό χαρακτήρα,,ένα κακό παιδί?,,Σε όλα τα βιβλία οι ήρωες είναι πάντα αδικημένοι και καλοί.
Ioulia Ioannou Ζωή μου πίστεψέ με, δεν φαντάζεσαι πόσο "κακό" χαρακτήρα δημιούργησα στο δεύτερο βιβλίο.........
Ξανθοπούλου Χασιώτη Ζωή Αλήθεια.......? Επιτέλους.......


Βίκυ Τερζίδου Τι θα σε έκανε να απομακρύνεις κάποιον από κοντά σου, και αντίθετα τι είναι αυτό που εκτιμάς να έχει ένας άνθρωπος;
Ioulia Ioannou  Βίκυ μου, όσο μεγαλώνεις τόσο πιο επιλεκτικός γίνεσαι... έχω κάνει πέρα πολλούς δήθεν ανθρώπους... αυτό που σιχαίνομαι είναι το ψέμα και η υποκρισία, γι' αυτό πια θέλω μόνο αληθινούς ανθρώπους γύρω μου, με ειλικρινεια και ανιδιοτέλεια....

Eva Natsi Τι ονειρευεσαι για το μελλον?
Ioulia Ioannou Δεν μου αρέσει να κάνω όνειρα μακρινά, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα είναι η ζωή μου σε είκοσι χρόνια για παράδειγμα… μου αρέσει όμως να βάζω μικρούς, εφικτούς στόχους και να προσπαθώ να τους πραγματοποιήσω… Πάνω απ’ όλα θέλω να έχω γύρω μου γερούς και δυνατούς τους ανθρώπους που αγαπάω, τα παιδιά μου και τον άντρα μου. Η υγεία, η αγάπη και η κατανόηση είναι τα μόνο που μπορούν να δώσουν «τροφή» σε ένα ονειρεμένο μέλλον…


Ioulia Ioannou ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ
Έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού από το λάθος χειρισμό όσων μας έσπρωξαν ως εδώ πολλά χρόνια τώρα… Το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε αισιόδοξοι και ψύχραιμοι και να πάψουμε επιτέλους να προσπαθούμε μια ζωή να εκμεταλλευόμαστε όποιον και ό,τι μπορούμε μόνο για προσωπικό μας όφελος… όλα αυτά μας φέρανε ως εδώ που είμαστε τώρα… Εύχομαι μόνο το μέλλον των παιδιών μας να μην είναι χειρότερο από το παρόν τους…

Ioulia Ioannou Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την συμμετοχή σας, όπως και την Eva Natsi και όλη την ομάδα για τις πολύ ωραίες ερωτήσεις σας!!! Ελπίζω να απάντησα σε όλους και να σας κάλυψα όσο μπόρεσα! Καλό σας βράδυ!!!!

Eva Natsi ευχαριστουμε πολυ την Ιουλια και να της ευχηθουμε παντα επιτυχιες σε οτι κι αν κανει στη ζωη της γιατι το κανει και πολυ καλα μαλιστα!!!! σας ευχαριστω ολους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Ioulia Ioannou , ευχαριστουμε Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη - Livani
Ioulia Ioannou Είστε απίστευτοι!!!! Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!!!! Καλό ξημέρωμα!!! και καλή συνέχεια και καλό κουράγιο... πάντα με αισιοδοξία και χαμόγελο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου