Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΚΙ ΟΜΩΣ", της ΗΩ ΑΥΓΕΡΗ, MARABEL BOOKS, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ


   Οι κατατρεγμένοι της ζωής αγαπούν πολύ. Ακόμα και πίσω από ένα σκληροπυρηνικό προσωπείο, ακόμα και με κλειστές τις κουρτίνες της καρδιάς. Ο Σκαι βασανισμένος απο μικρός μεγαλώνει ατίθασα, είναι απρόσιτος και ζει στην παρανομία. Με την παρέα τους που τους ενώνει η σκληρότητα που βίωσαν από την ώρα που γεννήθηκαν γυρίζουν τον κόσμο με τις μηχανές και ζούνε στα όρια των κόκκινων γραμμών. Εκεί, συναντούνε τη Ρόουζ. Ένα κορίτσι ορφανό, πληγωμένο αλλά αυθόρμητο και διαυγές σαν νερό καθάριου ποταμού. Θα τους διδάξει η μικρή και αθώα Ρόουζ. Αλήθειες. Πικρές ή γλυκές δεν έχει σημασία. Στον Σκάι θα προσφέρει τη πιο μεγάλη αλήθεια...την αγάπη. Κι όμως αυτός ο άντρας του περιθωρίου, ο μη συμβατικός θα αγαπήσει...βαθιά και ορμητικά. Ορμητικά όπως ο χείμαρρος που παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του.
   Μια όμορφη ιστορία αγάπης αυτό το βιβλίο. Θα σας χαλαρώσει και θα σας καθηλώσει τις ώρες που θα γίνει προέκταση του χεριού σας. Πλοκή που εκτυλίσσεται με κινηματογραφικούς ρυθμούς σελίδα στη σελίδα και γεγονότα αμείωτης έντασης παρελαύνουν στα μάτια του αναγνώστη. Οι ήρωες του τρωτοί, απόκληροι της ζωής γιατί η ζωή είναι σκληρή ανελέητα όταν θέλει να σε δοκιμάσει αλλά συνάμα βαθιά αληθινοί και συναισθηματικοί. Συναισθηματικοί βέβαια χωρίς να το φωνάζουν με λόγια αλλά με πράξεις. Τους λάτρεψα όλους έναν προς έναν. Γίναμε φίλοι και σύντομα μαθαίνω θα συναντηθούμε ξανά. 
   Την συγγραφέα δε τη γνώριζα. Με κέρδισε όμως η όμορφα δομημένη ιστορία αγάπης και οι αριστοτεχνικά σκιαγραφημένοι ήρωες. Ο λόγος στρωτός και ρέει αβίαστα και το λεξιλόγιο πλούσιο με προσεγμένη επιλογή λέξεων. Μπράβο στη συγγραφέα. Συγχαρητήρια για το πόνημα της με σεβασμό στον αναγνώστη. Σκάι και Ροουζ θα συναντηθούμε σύντομα. Μέχρι τότε υπομονή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου