Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ" της Margaret P. Dalkour, εκδόσεις ΠΗΓΗ




 Το μυθιστόρημα της Margaret P. Dalkour θα μπορούσες αναμφισβήτητα να το κατατάξεις ως χαρακτηριστικό δείγμα λογοτεχνίας, καθώς στην υπόθεση του περιπλέκει με μαγική δεξιοτεχνία γερές δόσεις δράσης, αγωνίας αλλά και μυστήριου, που σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική γραφή της, σου επιφυλάσσουν συνεχείς συγκινήσεις σε χορταστικές δόσεις.

Έξη άντρες, θα βρεθούν σταδιακά μπλεγμένοι με ένα πρωτοφανές τρόπο γύρω από έναν μυστήριο καθρέφτη, και μέσα από μια τρελή καταδίωξη λογικής και πίστης, θα προσπαθήσουν να σώσουν τον άνθρωπο από το απόλυτο κακό. Αποτελούν κατα βάση μια ιδιόρυθμη παρέα, που δεν θα είχε λογο ύπαρξης αν δεν υπήρχε αυτος ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους.  Κεντρικός άξονας ο Frank Winders, που μέσα από μια κατάσταση λιποθυμίας που θα διαρκέσει μόλις 38 λεπτά, καλείται να ταξιδέψει σε τρεις διαφορετικούς κόσμους, και παράλληλα να επιστρέψει χωρίς το εισιτήριο που θα αποτελέσει το αποδεικτικό στοιχείο πως πράγματι το βίωσε όλο αυτό και δεν είναι προϊόν της φαντασίας του. Η μήπως τελικά είναι όλα αυτά μια τρελή φαντασία που υπερβαίνει την λογική? Κι’αν ισχύει αυτό γιατί άλλοι πέντε άντρες βρίσκονται γύρω από την ίδια υπόθεση προσπαθώντας να ξετυλίξουν το κουβάρι για να βρουν την άκρη του νήματος, αυτό που θα σώσει την ανθρωπότητα, την ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ και να την καταπολεμήσουν?

Ανάμεσα στους έξη αυτούς άντρες που είναι οι «ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ» να σώσουν τον κόσμο, υπάρχει και ένας συγγραφέας ο οποίος προσπαθεί να καταγράψει όλο αυτό το απίστευτο συμβάν σα μυθιστόρημα γιατί όπως λέει και ο ίδιος είναι αδιανόητο να το παρουσιάσει ως πραγματικό γεγονός… Μαζί με τον ερευνητή της κβαντομιχανής ο οποίος πρεσβεύει πως τα πάντα είναι δυνατά, θα συνειδητοποιήσουν πως ακόμα δεν έχουν ανακαλύψει τίποτα! Ουσιαστικά ολόκληρο το παιχνίδι περιφέρεται γύρω από το μυστήριο καθρέφτη και την περίεργη αυτή γυναίκα που υποσχέθηκε να εκπληρώσει κάθε τους επιθυμία.

Η “Μήτρα του Κακού” αποτελεί ένα δυνατό μυθιστόρημα, για απαιτητικούς αναγνώστες που είναι έτοιμοι να κοιτάξουν από μια διαφορετική γωνιά την άλλη όψη του νομίσματος. Άγγελος η δαίμονας; καλό ή κακό; Δυο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους όψεις θα δημιουργήσουν ένα εξόχως ενδιαφέρον μωσαϊκό που σκοπός του είναι κάθε τι άλλο από το να προβληματίσει και να περάσει έμμεσα δυνατά μηνύματα. Η λογική και η πίστη παλεύουν μέσα σε ένα ξέφρενο χορό ανάμεσα σε πρέπει και μή, αποκαλύπτοντας έναν σκοτεινό κόσμο που απλώνει το θανατηφόρο του δίχτυ πέρα από τον χώρο του υπεραισθητού και απειλεί να καταστρέψει τα πάντα.

ΕΥΑ ΝΑΤΣΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου