Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "Η ΓΡΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ", ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, Εκδόσεις ΠΝΟΗ, με την ματιά της ΜΑΡΙΑ ΠΡΙΝΑΡΗ ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΑΚΗ



Το εξαιρετικό βιβλίο του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη, η γριά βαλίτσα, ήταν ένα όμορφο και ρομαντικό ταξίδι, που μόλις έφτασε στο τέλος του, αφήνοντάς μου μια αίσθηση νοσταλγίας.
Η γριά βαλίτσα δεν ήταν απλά ένα αξεσουάρ γι αυτό το ταξίδι, αν και... ως βαλίτσα, αυτό θα περίμενε κανείς να είναι. Τούτη η βαλίτσα όμως, δεν ήταν σαν όλες τις άλλες. Ο Κωνσταντίνος της έδωσε ικανότητες που οι άλλες όμοιές της δεν έχουν. Της έδωσε ανθρώπινα ελαττώματα αλλά και προτερήματα. Την έκανε ευαίσθητη, παραπονιάρα, γκρινιάρα, ακόμα και κουτσομπόλα. Μέχρι που ερωτεύτηκε κιόλας κάποια στιγμή στη ζωή της. Είχε όνειρα μέχρι και δική της οικογένεια να αποκτήσει με μερικά μικρά, δικά της βαλιτσάκια.
Κι έτσι παρακολουθώντας τις ζωές και την ιστορία μιας οικογένειας από γενιά σε γενιά, από μια όμορφη γυαλιστερή βαλίτσα, έγινε η γριά βαλίτσα. Ταξίδεψε μαζί τους, έζησε τις χαρές τους, τις δυσκολίες τους, ταξίδεψε πολύ, έζησε περιπέτειες.Κι όλα αυτά μας τα διηγείτε μέσα από την ευχάριστη γραφή του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη. Το βιβλίο ρέει όμορφα, ευχάριστα, χωρίς να σε κουράζει, χωρίς να σου επιτρέψει ούτε στιγμή να βαρεθείς διαβάζοντάς το. Αντίθετα , σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις κι άλλο , κι άλλο και χωρίς να καταλάβεις πότε, έχεις φτάσει στο τέλος.
Είναι ένα βιβλίο που συνιστώ σε όλους να το διαβάσετε, θα είναι μια πολύ ευχάριστη συντροφιά για τις διακοπές σας.. Και προσέξτε τις βαλίτσες που θα έχετε μαζί σας αυτό το καλοκαίρι στο ταξίδι σας. Μπορεί να έχουν αισθήματα και να χρειάζονται την αγάπη σας και... ίσως να ειναι και λίγο κουτσομπόλες!
Κωνσταντίνε, συγχαρητηρια, περιμένουμε να ταξιδέψουμε και με το επόμενο βιβλίο σου!


Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου