Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο " H ΔΙΨΑ", JO NESBO, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με την ματιά της Kasiani Kosmidou

Σιωπηλές κραυγές φούντωναν μες στο κεφάλι του, κατέκλυζαν το δωμάτιο του και το κορμί του. Κραυγες που ήθελαν να δραπετεύσουν, που έπρεπε να δραπετεύσουν. Μήπως αποτρελαινόταν? Σήκωσε το βλέμμα προς το τζάμι του παραθύρου.Το μόνο πράγμα που φαινόταν στο σκοτάδι ήταν η αντανάκλαση του. Ηταν εκείνος. Εκει έξω ήταν εκείνος. Τους περίμενε. Τραγουδωντας. Βγειτε να παίξουμε! Ο Χάρι έκλεισε τα μάτια του. Οχι,δεν τους περίμενε. Τον περίμενε. Περιμενε τον Χάρι. Βγες να παίξουμε! 
Πλινκ: Ο ήχος του ταιριάσματος στο Τinder είναι ο τελευταίος που θα ακούσει η Ελιζε Χερμανσεν πριν πέσει θύμα δολοφονίας μες στο διαμέρισμά της. Το νεκρό κορμί της θα βρεθεί από την αστυνομία σημαδεμένο και στραγγισμενο από αίμα.
Όταν ακόμα μία γυναίκα δολοφονείται,τα αντανακλαστικά του πρώην επιθεωρητή και νυν καθηγητή στην Αστυνομική Ακαδημία Χάρι Χολε, θρυλικού διώκτη σίριαλ κιλερ, ενεργοποιούνται...
Άλλωστε ένας επαναλαμβανόμενος εφιάλτης στοιχειώνει τόν ύπνο του, φωνές κατακλύζουν κάθε τόσο το μυαλό του: Υπάρχει ένας δολοφόνος που ο Χάρι δεν κατάφερε να συλλάβει. Μηπως ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν ξανά;
Η Δίψα αποτελεί τη συνέχεια του Μπεστ Σέλερ "Αστυνομία", στο οποίο ο βετεράνος επιθεωρητή παλεύει να προστατεύσει τους συναδέλφους του από έναν δολοφόνο που επιζητά εκδίκηση από την αστυνομία. Ο Χάρι Χολε επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια και έχει άγριες διαθέσεις.
Η Δίψα είναι σαν να παίζει μαζί σου σελίδα με τη σελίδα. Μας παίρνει μαζί με τον Χάρι Χολε σε μια ιστορία γεμάτη ένταση και δράση. Αριστουργηματικα δομημένη δραματουργία, γλωσσική απόλαυση, αφηγηματική δεινότητα, πρόζα με μοναδική ευφράδεια, η Δίψα είναι ένα κοκτέιλ απόλαυσης, έντασης και τρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου