Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "Η σκιά στο σπίτι" - Κωνσταντίνος Κέλλης, εκδοσεις ΚΕΔΡΟΣ με την ματιά του ΦΙΛΙΠΠΟΣ Α.Κ.


Ανατριχιαστικά καλό!
Θα ξεκινήσω λέγοντας μερικά πράγματα για μένα...ξέρω ότι δεν σας νοιάζει, αλλά έχει σχέση με αυτά που θα πω παρακάτω για το βιβλίο!
Κατά πρώτον, δεν τα πηγαίνω καλά με τους Έλληνες συγγραφείς...όσοι με ξέρουν το γνωρίζουν ήδη, και ναι, θα μπορούσατε να με αποκαλέσετε αναγνωστικό ρατσιστή! Βασικά δεν ξέρω καν αν στέκει αυτή η έκφραση, αλλά who cares!
Κατά δεύτερον, ότι είμαι λιγάκι "αναίσθητος" και δεν φοβάμαι/τρομάζω γενικώς, και με βιβλία/ταινίες κτλ. ειδικώς! Αυτά για μένα, και τώρα πάμε στο βιβλίο...
Ξεκινάμε με την ιστορία (μπορείτε να διαβάσετε την περίληψη του βιβλίου παρακάτω) η όποια θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι χιλιοειπωμένη, και θα είχε δίκιο...Σίγουρα κάπου έχουμε ξαναδεί/ακούσει/διαβάσει παρόμοια ιστορία. Οπότε ίσως να αναρωτηθεί κανείς για ποιον λόγο να διαβάσω κάτι που πάνω κάτω έχω ξαναδιαβάσει, ή έχω δει σε ταινία; Και ο λόγος είναι απλός...
...η γραφή του συγγραφέα, είναι απλή μεν (αλλά αυτό δεν το βρήκα καθόλου κακό!), αλλά σε βάζει απόλυτα στο κλίμα του βιβλίου. Φτάνεις σε σημείο να νιώθεις κι εσύ την ανατριχίλα που νιώθει και ο εκάστοτε ήρωας εκείνη τη στιγμή (Ναι, ακόμη και εγώ ο αναίσθητος ένιωσα να ανατριχιάζω σε αρκετά σημεία!)! Βυθίζεσαι στην ιστορία, και δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου γιατί η αγωνία για την τύχη των ηρώων χτυπάει κόκκινο! Και επειδή φυσικά βυθίζεσαι στην ιστορία, εκνευρίστηκα σε αρκετά σημεία με την συμπεριφορά ορισμένων χαρακτήρων! Το βιβλίο δεν κάνει πουθενά κοιλιά, ακόμα και η εξιστόρηση της ιστορίας του σπιτιού μεταξύ των ηρώων σε κρατάει σε εγρήγορση, και δεν ένιωσα στιγμή να βαριέμαι! Σε αντίθεση με τα περισσότερα βιβλία του "βασιλιά"!
Μόνο λιγάκι στο τέλος τέλος δεν έμεινα ικανοποιημένος, αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία, μιας και είχα πάρει από το βιβλίο πολύ περισσότερα απ'όσα περίμενα!
Αγωνιούσα, εκνευρίστηκα, ανατρίχιασα...το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Βαθμός: 9/10 (θα διαβάσω σίγουρα και το άλλο βιβλίο του συγγραφέα)
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
«Όλα τα παλιά σπίτια κουβαλούν αναμνήσεις. Τελευταίες ανάσες. Παίζουν κρυφτό ανάμεσα στους ζωντανούς».
Μετά τον πρόωρο θάνατο της αγαπημένης του Ναταλίας, ο Τάσος Βαρθαλίτης προσπαθεί μαζί με τα δυο του παιδιά να μαζέψει τα κομμάτια της διαλυμένης οικογένειάς του και να ξαναφτιάξει τη ζωή τους.
Θέλοντας να πραγματοποιήσει την επιθυμία της νεκρής πια συζύγου του, αποφασίζει να αγοράσει το παλιό αρχοντικό Καρατζά δίπλα στη λίμνη Βόλβη, το μέρος όπου μια νύχτα δεκαέξι χρόνια πριν της είχε κάνει πρόταση γάμου.
Μια σκιά όμως παραμονεύει στο αρχοντικό, μια οργισμένη ύπαρξη που ο θάνατος και τα χρόνια δεν κατάφεραν να σιγάσουν το μοιρολόι της. Μια σκιά που αποκαλεί το σπίτι τους σπίτι της.
Καθώς τα σημάδια ανείπωτων πράξεων του παρελθόντος αρχίζουν να εμφανίζονται γύρω τους, η ανάγκη του Τάσου και των παιδιών του να ξαναβρούν όσα έχασαν δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα. Και αυτό βάζει το παρόν αλλά και το μέλλον τους σε θανάσιμο κίνδυνο.
Μια ιστορία αγάπης και τρόμου, ένα μεταφυσικό θρίλερ που δε θα αφήσετε στιγμή από τα χέρια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου