Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΨΗ βιβλίου για το "ΚΡΥΦΤΟ" του JACK KETCUM (εκδόσεις λογεῖον) με την ματιά της Niki Papagianni



Τελείωσα το Κρυφτό του Jack Ketcum (εκδόσεις λογεῖον) και έχω να πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από το Νταν που ζει σε μια μικρή και κάπως βαρετή παραθαλάσσια πόλη της Αμερικής. Την ανία αυτή έρχονται να διώξουν η έφηβη Κέισι και η παρέα της, η Κιμ και ο Στίβεν. Γίνονται φίλοι με το Νταν και από τις πρώτες στιγμές είναι φανερό ότι πρόκειται για άτομα που δεν υπακούν σε νόμους και κανόνες και παρασύρουν και τον Νταν στον ίδιο τρόπο ζωής. Κάνουν οτιδήποτε για να ξεφύγουν από τη βαρεμάρα τους και σε μια από τις πολλές εξορμήσεις αποφασίζουν να παίξουν βράδυ κρυφτό σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι της περιοχής. Από εδώ και πέρα καταλαβαίνετε που το πάει. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε πολύ το στυλ του συγγραφέα και η γλώσσα που χρησιμοποιεί. Οι περιγραφές του είναι πολύ ζωντανές, οι χαρακτήρες ήταν αρκετά συμπαθητικοί και η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο πολύ ενδιαφέρουσα.Η δράση βρίσκεται όλη στο δεύτερο μισό του βιβλίου, αλλά και το πρώτο μισό δεν είναι καθόλου αργό. Έχει αρκετό σασπένς και αρκετά σημεία φρίκης και έντασης όμως από την άλλη δεν ξέρω αν ήταν όσο τρομακτικό το περίμενα. Ίσως είχα προετοιμαστεί για πολύ χειρότερα! Γενικό συμπέρασμα είναι ότι μου άρεσε και το συστήνω σε φανς του είδους.
  
Niki Papagianni

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 
 
 Στο βιβλίο «Κρυφτό» του βραβευμένου και μπεστ σελερίστα Jack Ketchum, ένας νεαρός, ο Νταν, σε μια επαρχιακή κωμόπολη των ΗΠΑ, περνάει το χρόνο του με τους φίλους του σε μια ουδέτερη καθημερινότητα, όπου δεν συμβαίνει τίποτα το ιδιαίτερο. Τότε γνωρίζει μια παρέα, την Κέισι, την Κιμ και τον Στίβεν. Το βλέμμα του καρφώνεται στην Κέισι. Το ατίθασο του χαρακτήρα της και το αγρίμι που εμφανιζόταν διαρκώς μέσα από τη μορφή της, μαγνητίζουν τον Νταν. Οι δυο τους δεν αργούν να γίνουν ζευγάρι, ενώ και ο Στίβεν με την Κιμ είναι επίσης ζευγάρι.

Στις καθημερινές περιπλανήσεις και τις μικροπεριπέτειές τους, η παρέα θα βρεθεί έξω από ένα σπίτι εγκαταλελειμμένο, καθώς διάφορες φήμες μιλούν για κάποια εξαφανισμένα παιδιά που ζουν ακόμα εκεί. Όσο και αν ο Νταν, γνωρίζοντας τους τοπικούς θρύλους, θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε επίσκεψη στο συγκεκριμένο σπίτι, δεν μπορεί να αποτρέψει τους υπόλοιπους και κυρίως την Κέισι.

Η ιδέα της Κέισι είναι απλή: θα παίξουν κρυφτό στο «στοιχειωμένο» σπίτι. Κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί στη θέλησή της. Εκείνος που θα τραβήξει το πιο μικρό ξυλαράκι θα τα φυλάει. Και ο κλήρος πέφτει στον Νταν. Όταν ο Νταν αρχίζει να τα φυλάει, μια περίεργη αίσθηση τον έχει κατακλύσει. Ίσως βαθιά μέσα του γνωρίζει ότι δεν θα ξαναδεί τους φίλους του όπως ακριβώς τους ήξερε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου