Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΨΗ για "Σκέψου εμένα όταν πονας" της ΕΛΕΝΗ ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ, με την ματιά της Χριστινα-Γιαννης Τζανετος

 Ορισμένα βιβλία μας προτρεπουν απο μονα τους να γράψουμε μια κριτική για το τι νιωθουμε οταν τα διαβαζουμε! Σε αυτό το βιβλίο θα βαλω 10!!! μόνο για την γραφή της συγγραφέας γιατι μονο αυτο αξίζε!!! Γιατι δεν το εφτασε σε ενα επίπεδο μελο και συναισθηματικά τραβηγμενο για κλαμα!!!! Δεν ειναι το επίπεδο γραφης της!!!! Οσο για την υποθεση που καταπιαστηκε και προσπαθησε να μας περασει ηταν κατι που με εκνευρισε!!! Υπάρχουν μανουλες που δεν προλαβαινουν να νιωσουν την επιλοχεια καταθλιψη η να βγαλουν τα δικα τους μισά απο την αγάπη που δεν ενιωσαν. Χιλιαδες οικονομικές δυσκολιες υπάρχουν σε μανουλες που προσπαθουν για τα παιδια τους παλευουν πολλες φορες μονες τους!! Οταν ομως εχεις το χρημα και το κοινωνικό στατους μπορείς να νιωσεις τα πάντα! !!! Μπορεις να συνεχισεις την ζωη σου χωρις να νιωσεις αγαπη γι αυτο το υπερτατο αγαθό που σου εδωσε η ζωη!!! Μπορεις να εστιασεις στο δικο σου ψυχολογικό πρόβλημα και να το μεταφερεις στην δικη σου συνέχεια! !!! Δεν ειναι όμως ετσι!!!! Παντα η μανα προσπαθεί να δωσει αυτο που της ελειψε!! Το τέλος και η συγγνώμη και ολα δεν εχουν σημασία! !!!


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 

Σαν αισθαντικό τραγούδι της Λουθ Κασάλ, σαν ερωτικός θρήνος, διαγράφεται η ζωή των τεσσάρων γυναικών της οικογένειας Αλεξιάδη. Η Αλίκη, η Εύα, η Λία, η Αμαλία… θύματα όλες της ανδρικής υπεροχής, του αρσενικού που ονειρεύονται ότι θα φέρει την ολοκλήρωσή τους… ή την καταστροφή τους. Και το αβυσσαλέο μίσος κόρης και μάνας που ανατρέπει τραγικά τις ζωές όλων.
Μια ιστορία ανθρώπινων παθών,
με ήρωες αληθινά πρόσωπα,
που υποφέρουν από τα λάθη που
επιλέγουν οι ίδιοι να κάνουν…
Κεκροπούλου Ελένη
Η Ελένη Κεκροπούλου γεννήθηκε στον Ζυγό της Καβάλας, αλλά μεγάλωσε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Σπούδασε στο Καποδιστριακό πολιτικές επιστήμες και νομικά, καθώς και ξένες γλώσσες. Εργάζεται στον εκδοτικό χώρο εδώ και τριάντα έξι χρόνια ως μεταφράστρια, επιμελήτρια, εκδότρια και συγγραφέας.
Το συγγραφικό της έργο:
Παιδικά:
• Πες μου, μπαμπά, μια ιστορία, σε παρακαλώ (ιστορίες του Αισώπου για μικρά παιδιά μεταφρασμένες από το πρωτότυπο, με εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου).
Ιστορικά Μυθιστορήματα:
• Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Καπετάνισσα
• Αγγέλικα η Μαντενούτα
• Σαν τα Κυνηγημένα Αγρίμι 
  Το σημάδι του Καϊν
Δηλώνει μαθήτρια διά βίου, διαβάζει ακατάπαυστα τα πάντα, αλλά κυρίως τους μεγάλους Έλληνες κλασικούς και εστιάζει στη μελέτη της Iστορίας, ελληνικής και ευρωπαϊκής. Αγαπά την κλασική μουσική, την όπερα, το θέατρο, την τζαζ, το Τρίτο Πρόγραμμα, την ατμόσφαιρα των μουσείων, τους αρχαιολογικούς χώρους και τους μεγάλους περιπάτους. Είναι παντρεμένη εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια με τον Γιάννη Χαραλαμπάκο, σύντροφο και συναγωνιστή στη ζωή, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου