Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΨΗ για "ΟΣΑ Η ΑΓΑΠΗ ΣΥΓΧΩΡΕΙ" της Μαρία Τζιρήτα απο τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ με την ματιά της ΔΩΡΑ ΚΟΥΤΡΟΛΟΥ



Το βιβλίο αναφέρεται στην κατάθλιψη της Μάντη που εξελίχθηκε τελικά στη νόσο Αλτσχάιμερ. Μια νόσο που όλοι τη ξέρουμε ,αλλά μόνο εξωτερικά.... Ποτέ δεν είχα καταλάβει πώς βιώνει τη νόσο αυτός που νοσεί.... Πόσο φόβο , απόγνωση και λύπη νιώθει τόσο ο ίδιος όσο και οι κοντινοί του άνθρωποι που με την αγάπη τους βοηθούν και στηρίζουν τον ασθενή . Παράλληλα αναφέρεται στα λάθη που κάνουμε στη ζωή μας , αλλά φταίνε πάντα οι άλλοι , για τις λάθος επιλογές μας και τον εγωισμό μας, που δεν μας επιτρέπει να συγχωρήσουμε, για να συνεχίσουμε να ζούμε... Μεγάλο θέμα η συγχώρηση!!!! Αν δεν συγχωρήσουμε και συμφιλιωθούμε με το παρελθόν μας , δεν προχωράμε μπροστά στη ζωή μας!!!! "Όσα η αγάπη συγχωρεί" Δύο έννοιες αλληλοεξαρτούμενες και τόσο απαραίτητες για Ζούμε τη ζωή μας πραγματικά.... πολύ ωραίο το καινούργιο βιβλίο της κας Τζιριτά !!!

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αργοστόλι 1953

Ο καταστροφικός σεισμός αναγκάζει τη Μάντη και τον Χρήστο, που αγαπιούνται από παιδιά, να πάρουν δρόμους χωριστούς, αφού εκείνος φεύγει με τον πατέρα του για τη Γερμανία. Έπειτα από μερικά χρόνια ο Χρήστος επιστρέφει και οι δυο νέοι παντρεύονται, πραγματοποιώντας το όνειρό τους. 

Η Μάντη όμως, που έχει ήδη επιβαρυμένη ψυχική υγεία, πολύ σύντομα κλονίζεται σοβαρά όταν ανακαλύπτει τα μυστικά που εκείνος της κρατούσε. Φοβούμενη τις κακές γλώσσες στο νησί, παίρνει τον Νικόλα, τον εξάχρονο γιο τους, και μετακομίζει στην Αθήνα. Το ζευγάρι μένει μακριά ο ένας από τον άλλον για είκοσι ολόκληρα χρόνια, χωρίς όμως ποτέ να πάρει διαζύγιο. 

Μέχρι που η Μάντη αρχίζει σταδιακά να χάνεται στα μονοπάτια του μυαλού της και τελικά διαγιγνώσκεται με πρώιμο Αλτσχάιμερ. Τότε τα πάντα θα ανατραπούν. Ο Χρήστος, η Μάντη, αλλά και ο Νικόλας θα πρέπει να ανακαλύψουν τη δύναμη της αγάπης και όσα εκείνη συγχωρεί… 



ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρεία στη Γλυφάδα. Έχει δική της στήλη στο ηλεκτρονικό περιοδικό Flowmagazine με τίτλο «Ταξίδι στην αυτογνωσία». Έχει μια κόρη και το χόμπι της είναι τα ενυδρεία. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν δέκα μυθιστορήματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου