Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Μία μεγάλη προσφορά προς τα μέλη της Παρέας του Βιβλίου.





Έρωτας στους ελαιώνες της Ασίας


 Μία μεγάλη προσφορά προς τα μέλη της Παρέας του Βιβλίου. Μπορείτε να αποκτήσετε το μυθιστόρημα της Σοφίας Καλφοπούλου, «Έρωτας στους ελαιώνες της Ασίας», ένα βιβλίο που συνδυάζει τον έρωτα, την περιπέτεια, την αυτογνωσία και τον αλτρουισμό, με μόλις 12 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής).

Επίκαιρο όσο ποτέ το μυθιστόρημα της Σοφίας Καλφοπούλου «Έρωτας στους ελαιώνες της Ασίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, καθώς βάζει στο επίκεντρο του προβληματισμού, μέσα από την περιγραφή της περιπέτειας μίας Ελληνίδας, την αντιμετώπιση των γυναικών και των παιδιών από τις ακραίες ισλαμιστικές κοινωνίες της Ανατολής.

Το μυθιστόρημα, έμπλεο συμβολισμών, δεν εξαντλείται σε μία περιπέτεια στην Ινδία και το Αφγανιστάν, αλλά φέρνει μέσω των πρωταγωνιστών της ιστορίας τον αναγνώστη μπροστά σε διλήμματα και ερωτήματα όπως το ποια είναι τελικά η στάση ζωής που δικαιώνει την ανθρώπινη ύπαρξη, η υποστήριξη προς τον συνάνθρωπο που υποφέρει ή το κυνήγι του προσωπικού συμφέροντος.

Σύμφωνα με την υπόθεση του μυθιστορήματος, η Mary θα ξεκινήσει από την Ελλάδα για την Καλκούτα της Ινδίας, όπου θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον γοητευτικό Πωλ. Μαζί του, θα κάνει όνειρα για ένα κοινό μέλλον. Η μοίρα όμως θα την οδηγήσει σε μια περιπέτεια στο αφιλόξενο Αφγανιστάν, όπου θα κληθεί να σώσει τις ζωές μιας ομάδας παιδιών που είχαν απαχθεί από τους Ταλιμπάν. Εκεί θα ζήσει έναν ανεκπλήρωτο έρωτα μ’ έναν Αφγανό πολεμιστή που θα τη σημαδέψει για πάντα. Μέσα από τις εμπειρίες και τις δοκιμασίες, θα αλλάξει απόψεις για τη ζωή και θα αναζητήσει το αληθινό της νόημα στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο και τον αλτρουισμό. Ο φόβος και η ανατροπή των βεβαιοτήτων θα την κάνουν να δει τον κόσμο με άλλα μάτια και θα τη βοηθήσουν να ξεχωρίσει τα αληθινά πράγματα από τα μάταια. Θα αισθανθεί ότι πέρασε πλέον στην απέναντι όχθη του ποταμού και θα παλέψει, χωρίς ν’ απαρνηθεί την προσωπική της ευτυχία, να παραμείνει στην πλευρά που επέλεξε να ζήσει.

Η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός ως έννοιες απασχολούν ιστορικά τον άνθρωπο που καλείται να συμβιώσει αφήνοντας πολλές φορές στην άκρη το ατομικό συμφέρον. Αλληλεγγύη και αλτρουισμός έναντι υλισμού. Αυτό το θέμα αποτελεί τον πυρήνα του μυθιστορήματος της Σοφίας Καλφοπούλου με τίτλο «Έρωτας στους ελαιώνες της Ασίας».



ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ: Έρωτας στους ελαιώνες της Ασίας
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Σοφία Καλφοπούλου
ISBN: 978-618-5095-08-6
ΣΕΛΙΔΕΣ: 266
ΤΙΜΗ: 15 ευρώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου