Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

'Αποψη για το βιβλίο: «Η γυναίκα με το μυστικό»- Sophie Hannah. Εκδόσεις Διόπρα

«Η γυναίκα με το μυστικό»



Συγγραφέας : Sophie Hannah
Εκδόσεις : Διόπρα





Λίγα λόγια για το βιβλίο!



Νομίζεις πως θες να μάθεις ένα μυστικό; 
Ξανασκέψου το…

Κολλημένη στην κίνηση, η Νίκι Κλέμεντς βλέπει από μακριά κάποιον που ήλπιζε πως δεν θα ξανάβλεπε ποτέ στη ζωή της. Για να τον αποφύγει, κάνει μία αναστροφή και ξεφεύγει. Έτσι πιστεύει, τουλάχιστον. Γιατί την επόμενη ημέρα ανακρίνεται για πιθανή εμπλοκή στον φόνο του Ντέιμον Μπλάντι, ενός αμφιλεγόμενου αρθρογράφου. 
Η Νίκι αδυνατεί να απαντήσει στις ερωτήσεις που της θέτουν οι επιθεωρητές. Δεν ξέρει για ποιο λόγο ο δράστης χρησιμοποίησε το μαχαίρι του με τέτοιο παράξενο τρόπο ή γιατί έγραψε «ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΕΚΡΟΣ» στον τοίχο του Μπλάντι. Αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει και γιατί έκανε εκείνη τη μοιραία αναστροφή την ημέρα του φόνου, δίχως ταυτόχρονα να αποκαλύψει το μυστικό που θα καταστρέψει τη ζωή της. Επειδή, αν και η Νίκι δεν είναι ένοχη για τη δολοφονία, δεν είναι ωστόσο καθόλου αθώα…












Η άποψη της Nadia Vavasi  για το βιβλίο:



"Δεν είναι λιγότερο νεκρός", τέσσερις λέξεις γρίφος, γραμμένες με κόκκινη βαφή, στον τοίχο του πνιγμένου με μαχαίρι(!) θύματος Ντέιμον Μπλάντι, ενος αμφιλεγόμενου αρθρογράφου, αποτελεί το πρώτο στοιχείο εύρεσης λύσης του ερωτήματος "Λιγότερο νεκρός από ποιόν ή απο τι; ", μέσα από τις έρευνες της αστυνομίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Το νέο ψυχολογικό θρίλερ της Σόφι Χάνα, "Η γυναίκα με το μυστικό", σκιαγραφεί καθε χαρακτήρα που εμπλέκεται αμεσα η εμμεσα στην υπόθεση μα περισσότερο μια 42χρόνη παντρεμενη γυναίκα με δυο παιδια, τη Νίκη Κλέμεντς, η οποια αποτελεί και τον κύριο χαρακτήρα του βιβλίου- και της πρωτοπρόσωπης αφήγησης- αλλά και την κύρια ύποπτη για το φόνο τού Μπλάντι.
Η Νίκη, είναι μια γυναίκα, η οποία ενώ η ζωή της εξωτερικά ειναι φυσιολογική, εσωτερικά νιώθει ανολοκλήρωτη ψάχνοντας να βρει τον εαυτό της, μέσα από μια σελίδα γνωριμιών κοινωνικής δικτύωσης, ανταλλάσοντας e-mail με τους άντρες που νιώθει πως "καλύπτουν" τα κενα της και της δημιουργούν μια πιο συναρπαστική ζωη, περα απο την καθημερινότητα της.
Ετσι ζει μια διπλη ζωή η οποία την οδηγεί σε μια αλλοπρόσαλη συμπεριφορά και φυσικά στην συνέχιση μιας συνήθειας, να λεει ψέμματα, που απο παιδί την οδηγούσε σε άσχημες συνέπειες.
Η πλοκή της ιστορίας ξετυλίγεται μεσα από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, tweets μεσα απο το Twitter, άρθρα εφημερίδας καθώς και εσωτερικούς διαλόγους των ηρώων.
Ο δεύτερος κυριος χαρακτήρας του βιβλίου, ο εγωκεντρικός ντέντεκτιβ-αστυνομικός Σάιμον δεν δέχεται καμία αποτυχία στις εκάστοτε υποθέσεις του, ειναι ικανότατος στην υπηρεσια του, παντρεμένος με την συνάδελφο του Τσάρλι, μια έξυπνη γυναίκα που μαζι του- αλλα και με ολη την ομάδα αστυνομικών-προσπαθεί να ξεδιπλώσει το κουβάρι της ιστορίας πίσω από κρυμμένα στοιχεία και μυστικους κώδικες, ανιχνεύοντας τα λόγια και τις σιωπές των υπόπτων.
Ενας περίπλοκος ψυχισμός μιας γυναίκας με παιδικά τραύματα, η Νίκη, ενας ιδιόρρυθμος συγγραφέας βιβλίων τρόμου, ο Τάσκερ, ενας ντοπαρισμένος αθλητής που βάλλεται μεσα απο διαδίκτυο, ο Γκίλιγκαν, ενας ανταγωνιστής δημοσιογραφος του Μπλάντι, επισης αρθρογράφος ο Χόλαντ, μια παράξενη, χωρις ηθικούς φραγμούς, βουλευτης των εργατικών, η " Προνομιούχος Πόλα", μια γυναικα, η χήρα του Μπλάντι Χάνα, με εμμονές η διαίσθηση (;) πως ο σύζυγός της δεν την αγαπουσε, αλλά για καποιο λόγο έκανε πως την αγαπούσε, συμπληρώνουν το πάζλ των κύριων υπόπτων αυτης της σουρεαλιστικής δολοφονίας του αρθρογράφου, που με καθε του λεξη έκανε και απο εναν εχθρό....
Όλοι οι χαρακτήρες του βιβλίου, τέμνονται σε ενα κοινό σημείο που βοηθουν στην εξελιξη της πλοκής, αφου για καθε εναν ηρωα έχουμε στοιχεία για τη ζωη του, μεσα απο παραστατικές περιγραφές.
Η Σόφι Χάνα με το συγκεκριμενο και ιδιαίτερο, μυθιστόρημα, αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, απο την πρώτη ως την τελευταία σελίδα.
Ο απλός τροπος γραφης του, το καθιστά ευανάγνωστο καθώς και η πολυ καλή μετάφραση αλλα και η επιλογη της σωστης γραμματοσειράς.
Επίσης, θίγονται αρκετά κοινωνικά θέματα οπως το buling μεσω του διαδικτύου, το ηθικό δίλλημα της επιλεκτικής αποδοχής χρήσης ουσιών, ανάλογα με την ιδιότητα η το επάγγελμα, οι δυσλειτουργικές σχέσεις, τα παιδικα τραύματα και η καταλυτική επίδραση της λανθασμένης διαπαιδαγώγησης των παιδιων, που δημιουργεί στην ενηλικίωση τους , σαν καθρέφτη των παιδικων χρονων τους, αποκλίνουσες συμπεριφορές.
Η λυση του μυστηρίου έρχεται στο τελος του βιβλίου, ομως υπάρχουν ορισμένα " κλειδιά " στην πορεία της αφήγησης, που αν κάποιος τα προσέξει θα φτάσει...κοντά στον δολοφόνο... οπου εκει θα λυθεί κάθε απορία, που εχει δημιουργηθεί στον αναγνώστη...
Άραγε ποιός η ποια έφτασε τόσο στα άκρα ωστε να δολοφονήσει τον Μπλάντι και γιατι;
Από αγάπη; απο μίσος; απο εκδίκηση; απο έρωτα ;
Μια σουρεαλιστική δολοφονία που βρίσκεται μονο σε βιβλια τρόμου η οχι μονο; άραγε ποσο απέχει η αληθεια απο το ψέμα; πόσο επικίνδινος μπορεί να γίνει ενας άνθρωπος απο υποταγή (;), απο φαντασία (;) η απο αποφυγή της βίας!
Η απάντηση στις σελίδες του βιβλίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου