Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΨΗ βιβλίου για GREEK ΘΕΡΑΠΙ- Thalia Kounouni Polyviou απο τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ



Φωτογραφία της Άννα Κοντίδου.

GREEK ΘΕΡΑΠΙ- Thalia Kounouni Polyviou
Μα πόσο γέλασα (μέχρι δακρύων και χωρίς... καμία ενοχή) μ' αυτό το βιβλίο!!! Πόσο ωραία πέρασα, πόσο ξέφυγα για κάποιες ώρες από όλα τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητάς μου και πόσο το χρειαζόμουν αυτόν τον καιρό!!!
Δηλώνω ενθουσιασμένη με το Greek Θέραπι γιατί είναι ένα μυθιστόρημα που τα έχει ΟΛΑ! Έχει στόρι με τόσο σασπένς που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου πριν μάθεις τι θα γίνει παρακάτω και έχει και ολοκληρωμένους, σε χαρακτήρα και συναισθήματα, ήρωες (ένας κι ένας όλοι τους, δεν ξέρεις ποιον να πρωτοαγαπήσεις) που στηρίζουν αυτό το στόρι. Έτσι η συγγραφέας δε χρειάστηκε να καταφύγει σε κανένα από τα γνωστά κλισέ που συναντάμε συνήθως στα χιουμοριστικά βιβλία και που προσπαθούν να “εκβιάσουν” το γέλιο του αναγνώστη. Αντιθέτως, αυτό το γέλιο έρχεται τόσο αβίαστα και φυσικά, μέσα από τις πράξεις, τις σκέψεις και τις άκρως ξεκαρδιστικές ατάκες τους, λες κι έγραφε από πάντα της μυθιστορήματα αυτού του είδους και ήταν... εξασκημένη! Kαι οι διάλογοι; Τόσο ζωντανοί, τόσο αληθοφανείς, τόσο φυσικοί που είσαι σίγουρος ότι αυτοί οι ήρωες υπάρχουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας!
Βέβαια, όσοι γνωρίζουμε ήδη συγγραφικά τη Θάλεια Κουνούνη, ξέρουμε πως ποτέ δε γράφει απλώς για να γράψει. Πάντα θέλει να περάσει κάποια μηνύματα στους αναγνώστες της. Κι εδώ τα μηνύματα και οι αλήθειες που ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες είναι πολλά. Για τη φιλία, την κάθε μορφής αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο, τον ρατσισμό, τη διαφορετικότητα των ανθρώπων...! Και το σημαντικό σε όλο αυτό; Χωρίς να χάσει καθόλου το χιουμοριστικό του ύφος αλλά ταυτόχρονα με τρομερή ευαισθησία και γλυκύτητα και με τη γνωστή, καταπληκτική γραφή της! Θίγει και καυτηριάζει (ενίοτε και με μια ειρωνική έως ελαφρώς σαρκαστική διάθεση) τόσα θέματα της καθημερινότητάς μας, που δεν μπορεί παρά να σε βάλει σε σκέψεις για πράγματα που ίσως δεν είχες σκεφτεί ποτέ.
Πολλές φορές, στις ομάδες βιβλίου, μας ρωτούν ποιο θα ήταν το ένα και μοναδικό βιβλίο που θα θέλαμε να διασώσουμε σε περίπτωση κάποιας... καταστροφής. Δεν είχα απάντηση καθώς στη βιβλιοθήκη μου υπάρχουν πολλά μυθιστορήματα που αγαπώ πολύ, διαφόρων συγγραφέων, Ελλήνων και ξένων. Ε, τώρα ξέρω! Το Greek Θέραπι θα ήταν αυτό, γιατί είναι ξεκαρδιστικό, ευρηματικό, ευφυές, τρομερά ενδιαφέρον, πρωτότυπο, ανατρεπτικό, διδακτικό, συγκινητικό, είναι... όλα όσα ζητάω από ένα βιβλίο για να το λατρέψω!!!
Θάλειά μου, εύχομαι στο μακρύ ταξίδι που θα κάνει σίγουρα το Greek Θέραπι να χαρίσει σε χιλιάδες αναγνώστες το άφθονο γέλιο και τα συναισθήματα με τα οποία γέμισε κι εμένα! Σ' ευχαριστώ τόσο πολύ για όλες τις... θεραπευτικές ώρες που πέρασα μαζί του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου