Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ της Yrsa Sgurdardottir απο τις εκδοσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με την ματιά της Georgia Zarkadaki

 Την "Εκδικηση" θα την προσπερνούσα χωρίς να αντιληφθώ την ύπαρξη της εάν δεν διάβαζα πολύ καλές κριτικές στις βιβλιοφιλικές σελίδες που είμαι μέλος. Ανήκει στο ειδος του μεταφυσικού θρίλερ και η ιστορία διαδραματίζεται στην Ισλανδία. Μπορείς να φανταστείς τι όμορφα που ταιριάζει στο είδος αυτό η υπέροχη και παγωμένη Ισλανδία! Η οπτική γωνία είναι διαφορετική σε κάθε κεφάλαιο,πότε η Κατρίν και πότε ο Φρέιρ μας συντροφεύουν και μέσα από τα δικά τους ματιά βλέπουμε να ξεδιπλώνεται η ιστορία μας με αυτούς κύριους πρωταγωνιστές.
Η Κατρίν μια νέα γυναίκα επισκέπτεται μαζί με τον άντρα της και μια στενή οικογενειακή τους φίλη ένα έρημο νησί σε κάποιο fjord για να ανακαινίσουν ένα κτίσμα και να το μετατρέψουν σε ξενώνα. Όσο βρίσκονται εκεί, μοναχοί τους και μακρυά από οποιαδήποτε βοήθεια, βιώνουν διάφορες περίεργες καταστάσεις που συχνά σου σηκώνουν την τρίχα όρθια! Ο Φρέιρ ένας ψυχίατρος από το Ρέικιαβικ μετακομίζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη μετά την εξαφάνιση του γιου του με την ελπίδα να μπορέσει να ξανά σταθεί στα πόδια του. Σύντομα όμως μπλέκει σε μια ιστορία που θα τον στοιχειώσει για τα καλά. Σοβαρός, πληγωμένος και φοβισμένος θα προσπαθήσει να φέρει εις πέρας την αποστολή που έχει αναλάβει.
Ήταν ένα πολύ καλό βιβλίο τρόμου. Οι χαρακτήρες ήταν καλογραμμένοι και πολύ συμπαθητικοί και κινούνταν μέσα στην ιστορία άνετα και κυρίως πιστευτά. Οι αντιδράσεις τους πολλές φορές βοηθούσαν στο να παγώσει και το δικό σου αίμα, έπιανα τον εαυτό μου να φοβάται πολύ, αλλά και να συμπάσχει μαζί τους και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Η ιστορία ήταν καλά δομημένη, κάποια "μυστικά" της τα είχα καταλάβει πριν την μέση του βιβλίου άλλα πάλι ήρθαν σαν έκπληξη με το πέρας του διάβασματος. Από την αρχή σε τραβάει από τα μαλλιά για να γυρίζεις σελίδα την σελίδα αν και το τέλος ήταν αναμενόμενο, όλα τα βιβλία ( και οι ταινίες τρόμου) ακολουθούν την πάνω κάτω ίδια γραμμή πλεύσης.
Το έχω ήδη προτείνει σε ανθρώπους που ξέρω πως αγαπούν το καλό βιβλίο τρόμου. Το συστήνω φυσικά ανεπιφύλακτα.
 Georgia Zarkadaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου