Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Η άποψη μας για το "Τρέξε στον επόμενο σταθμό" της Βασιλικής Λεβεντάκη

Συγγραφέας: Βασιλική Λεβεντάκη
Εκδόσεις: Λιβάνης

Λίγα λόγια για το Βιβλίο:

Η Πία Στόκλιν, δημοφιλής συγγραφέας, εξαφανίζεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες μερικές μέρες πριν από την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του νέου της βιβλίου.

Ο Ρόμπερτ Φίσερ, διακεκριμένος ψυχολόγος, αυτοκτονεί πέφτοντας στις γραμμές του σιδηροδρομικού σταθμού του Κίλχμπεργκ, ενώ λίγο νωρίτερα έχει εντοπιστεί η Πία Στόκλιν, βάναυσα χτυπημένη, στην περιοχή του Μπελβιού.

Η Ρενάτα Κίμαν, ειδική πράκτορας του FBI, λαμβάνει ξαφνικά ένα παράξενο μήνυμα, που την τοποθετεί στον πυρήνα μιας πρωτοφανούς υπόθεσης. Κάποιος φαίνεται να αντιγράφει καρέ καρέ σκηνές από το τελευταίο βιβλίο της δημοφιλούς συγγραφέως, σε ένα παιχνίδι που δοκιμάζει τα όρια της λογικής.

Τι συνδέει την απαγωγή της Πία Στόκλιν με την αυτοκτονία του Ρόμπερτ Φίσερ; Τι συμβολίζουν οι γρίφοι που συνεχίζει να λαμβάνει η Ρενάτα Κίμαν; Ποιος είναι ο επόμενος στόχος ενός μανιακού που χτυπά πάντα με ακρίβεια, σκορπώντας τον θάνατο;

Ένα ξέφρενο κυνηγητό έχει ξεκινήσει στους δρόμους της Ζυρίχης. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ειδική πράκτορα και τον συνεργάτη της, αστυνόμο Στέφαν Βέμπερ.

Κι ενώ κάθε ώρα που περνά καταδιώκει τις κινήσεις τους, εκείνοι τρέχουν να προλάβουν. Θα καταφέρουν να φτάσουν πρώτοι στον επόμενο σταθμό;

Η άποψη μας για το Βιβλίο:

Μέσα σε ένα φρενήρη ρυθμό απο την πρώτη εως την τελευταία σελίδα αυτού του βιβλίου η Βασιλική Λεβεντάκη όχι απλώς καθιερώνεται, αλλά και εδραιώνεται με έναν δικό της μοναδικό τρόπο, με ένα ιδιαίτερο και ιδιότυπο τρόπο γραφής στην Ελληνική Αστυνομική Λογοτεχνία. Δεν θα μιλήσουμε για την υπόθεση σε αυτό το βιβλίο, αλλά για εκείνα τα στοιχεία που το κατατάσσουν σε ένα απο τα καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα των τελευταίων χρόνων.

Ένα αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ με αναπάντεχες προεκτάσεις και αστείρευτες ανατροπές παίρνει σάρκα και οστά για να μας φέρει στα όρια του απίστευτου. Με όλες τις αισθήσεις σε πλήρη επιφυλακή και το μυαλό αδύνατο να αποδεχτεί την καλοδουλεμένη και πλήρως τεκμηριωμένη υπόθεση, κάθε σελίδα μοιάζει να οδηγεί τον αναγνώστη σε κάτι καινούργιο. Οι υποψίες πολλές, η αγωνία κορυφώνεται διαρκώς. Δεν βρίσκεις εύκολα σε βιβλίο μια διαρκή και ασταμάτητη αγωνία χωρίς κανένα διάλειμμα. Με κομμένη ανάσα, σε ένα κρεσέντο δολοφονιών, αποκαλύψεων και νέων εξελίξεων η τελευταία και μόνο σελίδα, η τελευταία λέξη θα δώσει την λύση του μυστηρίου και θα αναδείξει το μεγαλείο της πλοκής αυτού του βιβλίου. Γιατί είναι τόσο συμπαγής η πλοκή, τόσο γρήγορες οι εικόνες. τόσο καλοκουρδισμένο το σενάριο που πραγματικά είναι σαν να διαβάζεις αλλά ταυτόχρονα μπροστά στα μάτια σου να ξετυλίγεται με κινηματογραφική ταχύτητα και κινηματογραφική ακρίβεια μια ταυτόχρονη προβολή σε κινηματογραφικό πανί. Κάθε νέο στοιχείο, κάθε προτροπή της μυστηριώδους σκιάς που κινεί τα νήματα, σε κάνει να τρέξεις βήματα μπροστά με την φαντασία σου, να προλάβεις τις εξελίξεις και να δώσεις τις απαντήσεις. Γιατί τελικά δεν είσαι απλώς θεατής αυτού του βιβλίου, αλλά γίνεσαι κομμάτι του καθώς η ιστορία του αρχίζει να κυλάει στα κύτταρα και την σκέψη.

Δυνατό, γρήγορο, απολαυστικό, ανατρεπτικό, ευρηματικό και έξυπνο! Με ανυπέρβλητη γραφή να προκαλεί ένταση και εναλλαγή συναισθημάτων και εντυπώσεων σε κάθε κεφάλαιο.Σε κάθε κίνηση σε κάθε εξέλιξη θα βρείς κάτι καινούργιο να μεταστρέφει την σκέψη και την φαντασία σου! Η Βασιλικη Λεβεντάκη για άλλη μια φορά κρατάει το κρυφό κλειδί που ξεκλειδώνει το απόλυτο μυστήριο και την απόλυτη αγωνία. Με την αδρεναλίνη στα ύψη τρέξτε στον επόμενο σταθμό για να συναντήσετε ένα απο τα καλύτερα αστυνομικά των τελευταίων χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου