Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΑΠΟΨΗ για "Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ" του ΜΕΝΙΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ με την ματιά της Chaido Kouroupaki‎


Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με έντονο το στοιχείο της ανατροπής που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ένα μυθιστόρημα ύμνος στη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της, στην γυναικεία ψυχοσύνθεση από την κοριτσίστικη ανεμελιά ως τις εκρήξεις της εφηβείας και αργότερα τον πόθο για την αγάπη και την μητρότητα.
Ωστόσο σε αυτό το βιβλίο κυριαρχούν έντονα η τέχνη και η ψυχή σαν ενωμένες με άρρηκτο δεσμό.
Η Βενετία που από μικρό κοριτσάκι μαγεύεται με την ζωγραφική και τα πινέλα και χαράζει μια πορεία από την Καστέλα ως την Φλωρεντία για να κατακτήσει το όνειρο της και ο Άγγελος ένας δυνατός χαρακτήρας που γνωρίζει τις ευκαιρίες που βρίσκονται στο δρόμο του και τις εκμεταλλεύεται προς όφελος του. Και οι δύο ήρωες του βιβλίου χαρακτήρες δυνατοί και αγωνιστές μέσα στην ζωή και την μοίρα που όμως κανείς δεν μπορεί να αλλάξει. Η ηρωίδα προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό της και να ξορκίσει παλιά μυστικά μέσα από την τέχνη, την ζωγραφική ,που μέσα στους πίνακες της καταθέτει κομμάτια από την ψυχή της θέλοντας να ζωγραφίσει τον πιο φωτεινό ήλιο για την δική της ζωή.
Ένα δυνατό βιβλίο με ανατροπές και αποκαλύψεις που δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου και ωραία σκιαγράφηση του ψυχισμού της ηρωίδας που έκλαψα για όσα περνούσε προσπαθώντας να βρει τον εαυτό της…..

 Chaido Kouroupaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου