Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ



ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΝΑ





Πώς είναι να τ’ αφήνεις όλα πίσω σου και να ταξιδεύεις για έναν τόπο ξένο, έναν τόπο που δε γνωρίζεις; Μια μητέρα και τα δυο της παιδιά ξεκινούν ένα τέτοιο ταξίδι. 
Ένα ταξίδι γεμάτο φόβο για το άγνωστο αλλά και γεμάτο ελπίδα. Μια ιστορία βασισμένη πάνω σε πολλές μικρές ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν ένα καινούριο σπίτι.

Αυτή τη μία ιστορία, τη φτιαγμένη από πολλές, η Φραντσέσκα Σάννα την ακουμπάει στο στόμα ενός μικρού παιδιού, που με τη σειρά του θα την αφηγηθεί για χάρη όλων των παιδιών που βασανίζονται στην εποχή μας ταξιδεύοντας για εκεί που δε θα φοβούνται πια.

Το ταξίδι είναι μια ιστορία για πολλά ταξίδια και ξεκίνησε όταν συνάντησα δύο κορίτσια σ’ ένα κέντρο μεταναστών στην Ιταλία. Όταν τα γνώρισα, κατάλαβα ότι πίσω από το ταξίδι τους υπήρχε κάτι πολύ δυνατό. Ξεκίνησα να συγκεντρώνω ιστορίες μεταναστών, παίρνοντας συνεντεύξεις από ανθρώπους από διαφορετικές χώρες. Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στην εικονογράφηση στο Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης, ήξερα ότι ήθελα να κάνω ένα βιβλίο με αυτές τις αληθινές ιστορίες. Σχεδόν κάθε μέρα στις ειδήσεις ακούμε τους όρους «μετανάστες» και «πρόσφυγες», αλλά πολύ σπάνια μιλάμε ή ακούμε τις προσωπικές διηγήσεις για τα ταξίδια που έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό το βιβλίο είναι ένα κολάζ απ’ όλες τις προσωπικές ιστορίες και την απίστευτη δύναμη των ανθρώπων μέσα σ’ αυτές.

Φραντσέσκα Σάννα









ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΙ Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΙΚΡΟΣ




ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΚΕΛΛΥ ΜΑΤΑΘΙΑ ΚΟΒΟ







Μπορεί ένα κουµπί, χαρισµένο µε αγάπη, να αλλάξει την ιστορία µιας πολιτείας, της οποίας ο
βασιλιάς µιλούσε µε άσχηµο και υποτιµητικό τρόπο και δίχαζε τον λαό;

Ναι, όταν ο πρίγκιπας, που δεν είναι πια µικρός, αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του,
αναδεικνύοντας την αξία της αγάπης, που δεν τη φτάνουν όλα τα χρυσά και ασηµένια κοσµήµατα του κόσµου.

Μετά το Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ποτέ αχινό, με θέμα τον αγώνα ενάντια στις διακρίσεις και στον ρατσισμό, μετά το Ο αληθινός Τρικεράτωψ φοβάται; με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον εκφοβισμό στο σχολείο, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο συγγραφέας της αποδοχής και της
αλληλοκατανόησης, υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren 2017, προχωρά με το νέο του βιβλίο Το κουμπί της αγάπης κι ο πρίγκιπας που δεν είναι πια μικρός.

Ένα βιβλίο που επιτυγχάνει να μιλήσει σε μικρά παιδιά για το πώς θα νικήσεις τη ρητορική του μίσους με την αγάπη και τον σεβασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου