Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Άποψη για το βιβλίο : " Η Μαργαρίτα και τα ηλιοτρόπια " της Αντωνίου Μιχαέλα από τις εκδόσεις Mamaya


" Η Μαργαρίτα και τα ηλιοτρόπια "


Συγγραφέας: Αντωνίου Μιχαέλα
Εκδόσεις : mamaya




Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Κι έτσι ξαφνικά, όπως θα μπαίνει η άνοιξη…» σιγόπαιζε το ραδιόφωνο την ημέρα που η Μαργαρίτα περνούσε το κατώφλι του πατρικού της μετά από τρία χρόνια και έξι μήνες απουσίας. Γιατί έτσι ξαφνικά η Μαργαρίτα παράτησε τη ζωή της στην Αγγλία ,κρύφτηκε στο ορεινό χωριό της στην Κορινθία προκειμένου να γλιτώσει από τους διώκτες της. Κι έτσι ακόμη πιο ξαφνικά ανάμεσα σε δολοφονίες, κρυμμένα μυστικά, και ξέφρενα ανθρωποκυνηγητά, η Μαργαρίτα έπεσε στα δίχτυα ενός παθιασμένου έρωτα. 
Μια περιπέτεια με ανατροπές, απρόοπτα, αλλά και χιούμορ. Με μια αθεράπευτα ρομαντική ηρωίδα μπλεγμένη σε μια ιστορία που είναι σίγουρο ότι την ξεπερνά.









Η άποψή μας για το βιβλίο:


Με μια αυτοσαρκαστική πρωτότυπη πρωτοπρόσωπη αφήγηση παρακολουθούμε την κηδεία της ίδιας της πρωταγωνίστριας και τις καταιγιστικές εξελίξεις που οδήγησαν σε αυτό το σκηνικό. Η επιστροφή της Μαργαρίτας στο χωριό της, ένα ορεινό χωριό της Κορινθίας κρύβει πολλά μυστικά. Ωστόσο η επιστροφή της θα συνοδευτεί από συνεχόμενες δολοφονίες, απαγωγές απειλητικά μηνύματα και πολλές υποψίες. Τα Τρίσβαθα Κορινθίας γίνεται το σκηνικό μιας απίστευτης ιστορίας. Για ποιόν λόγο η Μαργαρίτα θα θεωρηθεί ύποπτη για τον θάνατο του Ρώσου μαφιόζου Ντιμίτρι και του Σταυρακα; Τι σχέση έχουν οι πλαστογραφημένοι πίνακες και εδικά οι πλαστογραφημένοι πίνακες του Βανγκογκ με την πορεία της υπόθεσης; Και ο Στέφανος ο νεαρός συγγραφέας που θα ερωτευτεί παράφορα η Μαργαρίτα είναι ένας φίλος ή ακόμα ένας εχθρός. Άγνωστοι διώκτες, άγνωστοι εχθροί, άγνωστες προθέσεις και ανομολόγητα μυστικά πλαισιώνουν ένα υπέροχο μυθιστόρημα που δεν σας αφήσει να χαλαρώσετε λεπτό. Το βιβλίο θα το χαρακτήριζα Αστυνομική Περιπέτεια με πολλές προεκτάσεις. Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθηλώνουν και εκπλήσσουν, που αναστατώνουν το μυαλό και προκαλούν το συναίσθημα. Πολυπρόσωπο και καλοστημένο, με πολλές εναλλαγές υπόπτων που μεγαλώνουν το ενδιαφέρον και εξιτάρουν την φαντασία. Με έξυπνες εξελίξεις που συνδυάζουν το χιούμορ με την περιπέτεια και την αγωνία με τις ανατροπές. Ένα ιδιότυπο αστυνομικό μυθιστόρημα με μπόλικα ευφάνταστα τρικ που εξελίσσουν ρεαλιστικά την υπόθεση και προκαλούν την αγωνία του αναγνώστη. Με έξυπνους διαλόγους και διάχυτο χιούμορ. Με ξέφρενη πλοκή και πολλές αποκαλύψεις που εμφανίζονται σταδιακά και μεθοδικά. Με αριστοτεχνικό τρόπο τα ίχνη χάνονται, θολώνουν και δημιουργούν μια αίσθηση μυστηρίου που δίνει στην μορφή του βιβλίου μια άγρια ομορφιά. Το τέλος του βιβλίου απρόβλεπτο, αναπάντεχο και ανέλπιστο. Σε αναγκάζει να φωνάξεις «Μα δεν είναι δυνατόν!» Και όμως είναι γιατί η Μιχαέλα Αντωνίου αποδεικνύει το αστείρευτο ταλέντο της με τον τρόπο που αφήνει την ιστορία της να κυλήσει στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Με χαρακτήρες αληθοφανής και όχι ψεύτικους. Σωστά ψυχογραφημένους. Μια δυνατή και διαφορετική ιστορία που θα σας συνεπάρει με τις απίστευτες ανατροπές αλλά κυρίως με το απίστευτο ξεδίπλωμα της.

Χριστίνα Μπίνου - Γεωργία Ρετετάκου - Ευα Νάτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου