Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΑΠΟΨΗ για "Η συμφωνία" του Μαριου Καρακατσανη απο τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ

Ο Μάρτιν είναι ένα παιδί σαν πολλά ακόμα. Χωρισμένων γονιών, άσχημη εμφάνιση, μοναχικό και με μια ανεκπληρωτη και απιαστη όπως θεωρεί αγάπη, να του τρώει τα σωθικά. Κι όμως, νιώθει πως η μοίρα τα έχει βάλει μαζί του. Η ανεξήγητη φυγή του πατέρα του τον στιγματίζει και όλη του η ζωή περνά με ερωτηματικά. Παρακολουθεί τη μητέρα του να βουλιάζει μέσα στο αλκοόλ και την απόγνωση, ώσπου την χάνει εντελώς. Το μοναδικό που επιθυμεί είναι μια δεύτερη ευκαιρία. Και του δίνεται. Τώρα πια νιώθει δυνατός και ισχυρός. Και είναι. Δεν περιμένει την ζωή να του φέρει τα πράγματα όπως αυτός θέλει. Τώρα φέρνει ο ίδιος την ζωή στα μέτρα του. Η ώρα της εκδίκησης έχει φτάσει. Όλα όσα του στέρησαν θα τα πάρει πίσω. Εκτός από τις απαντήσεις που ψάχνει. Εχει κάνει μία συμφωνία. Σκοτεινή. Ώσπου ένα γεγονός θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις συνέπειες και το τίμημα. Και η ζωή του αλλάζει γι' άλλη μία φορά. Γνωρίζοντας πια τι θέλει πραγματικά, τ' αφήνει όλα πίσω του. Η αλήθεια είναι μπροστά του ξεκάθαρη και την ακολουθεί. Η συμφωνία όμως είναι βρώμικη. Και μαύρη. Τον ρουφά στο έρεβός της, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με την μεγάλη, αλλά και τρομερή αλήθεια που πάντα έψαχνε. Στέκεται μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής του. Πρέπει να επιλέξει. Και επιλέγει... Το αντίκτυπο; Μέσα στις σελίδες του εξαιρετικού βιβλίου του Μάριου Καρακατσάνη "Η Συμφωνία".
Γι' άλλη μία φορά, ο Μάριος μας θέτει διλήμματα και μας δίνει διδάγματα ζωής. Γι' αλλη μία φορά, μας βάζει μέσα σε ψυχές διαφορετικες που ψάχνουν τη δική τους λύτρωση και ζητούν δικαίωση. Το νόημα, αλλά και η έννοια της αγάπης, διάσπαρτα μέσα στις σελίδες. Η ανάγκη για αγάπη... παντού. Το ασυνείδητο, βασικός πρωταγωνιστής. Εμείς θεατές σε μία ακόμα σκληρή ιστορία που σοκάρει, αλλά θα μπορούσε και να είναι αληθινή.
Ο συγγραφέας ίσως μας καλεί ν' αγαπησουμε το διαφορετικό, να κοιταζουμε μέσα στις ψυχές και όχι στην επιφάνεια. Οι ευκαιρίες και η αγάπη πρέπει να εισπραττονται. Καμία "Συμφωνία" δε θα μας τα δώσει. Κάτι που ο συγγραφέας δείχνει ξεκάθαρα...

 Σοφία Κραββαρίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου