Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η άποψή μας για το βιβλίο: " Το σημάδι " του Μένιου Σακκελαρόπουλου

 " Το σημάδι "





Συγγραφέας : Μένιος Σακκελαρόπουλος
Εκδόσεις : Ψυχογιός



Λίγα λόγια για το βιβλίο:



Βουτηγμένος στο δηλητήριο του μυαλού του, ο Στέφανος Δημητρίου, φοιτητής Ιατρικής με λαμπρές προοπτικές, χρειάστηκε μόνο ένα λεπτό για να καταστρέψει ολάκερη τη ζωή του. Το πάθος του για την αγαπημένη του Ελβίρα, μια ψευδαίσθηση που τον τύλιξε ασφυκτικά, τον οδήγησε σε μια αποτρόπαια πράξη που θα πλήρωνε ακριβά. 
Ένοχος για έναν φόνο και μια απόπειρα στην πιο τρυφερή ηλικία του, άρχισε να περιδιαβαίνει τις φυλακές της χώρας. Αυλώνας, Διαβατά, Κασσαβέτεια έγιναν το σπίτι του, μια κόλαση που διέλυσε τον ίδιο, την οικογένειά του κι όσους βρέθηκαν δίπλα του. 
Πάλεψε με τις ερινύες του για να μείνει όρθιος, τιμωρώντας κι ο ίδιος τον εαυτό του. Ωστόσο, τα συρματοπλέγματα δεν ακούμπησαν την ψυχή του, που αναγάλλιασε όταν η μοίρα αποφάσισε να σκηνοθετήσει ένα νέο έργο στη ζωή του. Και οι εξελίξεις; Ένας χείμαρρος ορμητικός! 

Μια σπαρακτική ανθρώπινη ιστορία με συγκλονιστική εξέλιξη που καθηλώνει και συγκινεί.





Η άποψή μας για το βιβλίο:


Ένα συγκλονιστικό λεπτό. Μια καταραμένη στιγμή. Ένα λάθος κλικ του εγκεφάλου, που στιγμιαία καταστέλλεται για να οπλίσει το χέρι του Στέφανου και να καταστρέψει και να σημαδέψει για πάντα τις ζωές όλων! Ο Στέφανος, ο Άγης η Ελβίρα και όλοι όσοι παράπλευρα θα υποστούν τις συνέπειες μιας λάθος απόφασης, μιας λάθος επιλογής, μιας τραγικής εξέλιξης, θα βιώσουν καταστάσεις μη αναστρέψιμες ή καταστάσεις που θα αλλάξουν κάθε προγραμματισμό στην ζωή τους. Όνειρα χαμένα, ελπίδες και προσδοκίες θα μείνουν για πάντα θαμμένες, σε ένα παιχνίδι τιμωρίας εξιλέωσης και αυτοθυσίας. Μια εμπειρία με πολλές και σημαντικές προεκτάσεις. Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που με τρόπο εμφατικό συγκλονιστικό και συγκινητικό δεν σε αφήνει στιγμή χωρίς να σκεφτείς και να λογαριάσεις το πόσο μπορεί να αλλάξει μια πορεία ζωής μέσα σε λίγες στιγμές, ύστερα από μια στιγμιαία παρόρμηση. Αλλά κυρίως ένα μυθιστόρημα που μετουσιώνει το κακό σε καλό! Την άσχημη και τραγική πράξη σε κίνητρο εξιλέωσης και προσφοράς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου