Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Η άποψη μας για το "Δράκων: Γέννηση Δράκων:Μεταμόρφωση" Χρήστος Α. Κασκαβέλης

Δράκων Γέννηση Δράκων Μεταμόσφωση
Συγγραφέας:Χρήστος Α. Κασκαβέλης 
Εκδόσεις:mamaya 

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

Σε μια μυθική εποχή τυλιγμένη στη δεισιδαιμονία, πνιγμένη στη λάσπη… ένα παραμύθι ξεχύνεται σαν τις βαρβαρικές ορδές του Σατανά από την Ανατολή… 
Στο Καστρομοναστήρι στη μέση του πελάγους ξεμπαρκάρει ο Ντα-Ρεν. Πολεμιστής τρομερός, γεννημένος πέρα από τα σύνορα της Ανατολικής Αυτοκρατορίας, Αρχηγός μιας φυλής με μόνο λάβαρο την εκδίκηση και την πείνα. Μιας φυλής επιδρομέων όπου οι άντρες ονειρεύονται μόνο την Ιστορία που θα πάρουν μαζί τους στ’ αστέρια και γονατίζουν μόνο μπρος στις μάγισσες. 
Ποιος είναι αυτός ο άντρας που ζητά γονατιστός να εξαργυρώσει τις ζωές της γυναίκας του και της κόρης του; Με μόνη προσφορά ένα πιθάρι; Για χρόνια οι καλόγεροι θα καταγράφουν τα λόγια του, εκεί στο Αγιονήσι. Η ιστορία της εφηβείας του καφετιά, της φυλής του μαύρη, της εκστρατείας του κατακόκκινη και της μεταμόρφωσής του γαλάζια.




Η άποψη μας για τα βιβλία:


Ένα πολύ επίπεδο βιβλίο φαντασίας  που έρχεται να μας ταξιδεύσει σε κόσμους μυθικούς και να μας αναδείξει  ιδέες σκέψεις και  αξίες με τρόπο μοναδικό και ιδιαίτερο.  Με μαεστρία και μεγάλο λογοτεχνικό ταλέντο ο συγγραφέας  καταφέρνει να δημιουργήσει μια ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα στην φιλοσοφία και στην περιπέτεια. Με την κινηματογραφική ταχύτητα των σκηνών, με την μαγική δύναμη των λέξεων, με την εκπληκτική σκιαγράφηση του κεντρικού χαρακτήρα, αλλά και την ικανότητα του να κτίσει ένα κόσμο φανταστικό μεν αλλά τόσο επίκαιρο και τόσο έντονα οικείο ο συγγραφέας καταφέρνει να μας παρασύρει σε έναν πόλεμο συναισθημάτων και προβληματισμών! Με έντονη δράση και ανατροπές, Με πολλές αλληγορίες και συμβολισμούς, Γρήγορο πανέξυπνο και  εντυπωσιακό θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Βουτήξτε άφοβα στα βαθεία στοχαστικά νερά αυτής της εξαιρετικής επικής και ηρωικής διλογίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου