Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ONLINE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ της ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ στην ομάδα ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ



Eva Natsi Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευαν, ενώ το γράψιμο είνα το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, για αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί επίσης το πρώτο της μυθιστόρημα ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ.


Δήμητρα Ιωάννου Καλησπέρα κι από μένα!!!
Eva Natsi καλησπέρα Δήμητρα σε ευχαριστούμε που είσαι απόψε στην παρέα μας
Georgia Retetakou Καλησπέρα Δήμητρα!!!!
Δήμητρα Ιωάννου Καλησπέρα Γεωργία μου! Καλησπέρα Εύα!
Δήμητρα Ιωάννου Εγώ ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Πρωτότυπη ιδέα μια online συντροφιά!
Georgia Retetakou Θα σε ανακρίνουμε για τα καλά απόψε!!!
Δήμητρα Ιωάννου Μα το περιμένω πώς και πώς!!!

Eva Natsi ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις ερωτήσεις μας. Πότε αποφάσισες να γράψεις για πρώτη φορά και για ποιόν λόγο ένιωσες την ανάγκη να μοιραστείς την ιστορία σου με το αναγνωστικό κοινό;
Δήμητρα Ιωάννου  Eva μου ανέκαθεν το γράψιμο ήταν για μένα ένα δυνατό κανάλι μέσω του οποίου εξωτερίκευα το συναίσθημά μου. Ξεκίνησα να γράφω την ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ για τη δική μου συναισθηματική έκφραση, χωρίς να μπορώ να φανταστώ ότι το συγκεκριμένο βιβλίο θα είχε την τύχη να εκδοθεί. Όταν το διάβασαν κάποιοι πολύ δικοί μου άνθρωποι, επέμειναν να το στείλω σε κάποιον εκδοτικό οίκο για αξιολόγηση και πες πες με έπεισαν. Φυσικά η πρώτη επιλογή ήταν οι αγαπημένες εκδόσεις Ψυχογιός. Έτσι ξεκίνησε το μαγικό αυτό ταξίδι…!


ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ Πως ενιωσες κ πως αντεδρασες οταν εκδοθηκε το πρωτο σου βιβλιο ;
Δήμητρα Ιωάννου ΒΙΛΗ, ήταν μαγική διαδικασία, γεμάτη χαρά! Ένιωσα ευτυχισμένη που την ιστορία της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ θα την διάβαζαν και άλλοι εκτός από μένα και τους δικούς μου ανθρώπους! Είναι ένα σπάνιο ταξίδι η έκδοση ενός βιβλίου!

Georgia Retetakou Τα βιβλία σου έχουν έντονο το μεταφυσικό στοιχείο! Τι σε οδήγησε σε αυτόν τον δρόμο; Δεν φοβήθηκες ότι ίσως αυτή η επιλογή να αποτρέψει αρκετά μεγάλη μερίδα αναγνωστών στο να επιλέξουν το βιβλίο σου;
Δήμητρα Ιωάννου Καλή ερώτηση Γεωργία… Όπως σου είπα ποτέ δεν περίμενα ότι η Κασσάνδρα θα είχε αυτήν την πορεία… Την έγραψα αυθόρμητα για μένα και την έπλασα σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα… είχε τη δική μου γεύση και ήταν καμωμένη σύμφωνα με τα δικά μου θέλω… Ήταν ένα δώρο Θεού η ανέλπιστη ευκαιρία να τη μοιραστώ με όλους εσάς τους αγαπημένους μου φίλους και φίλες… Με την έκδοσή της η Κασσάνδρα κέρδισε το στοίχημα και αγαπήθηκε από τους αναγνώστες της… Διάβαζα καθημερινά μηνύματα και έπλεα σε πελάγη ευτυχίας και συγκίνησης… Από την άλλη η Αννέτα που διέθετε κι εκείνη τις δικές της πινελιές του μεταφυσικού αγαπήθηκε από τον κόσμο. Σίγουρα υπάρχει και η μερίδα των αναγνωστών που δε προτιμά τα βιβλία που εμπεριέχουν το μεταφυσικό στοιχείο και εννοείται πως αυτό είναι απόλυτα σεβαστό. Όμως με μια βαθύτερη ματιά σε αυτά τα δυο βιβλία, θα καταλάβει κανείς ότι δεν είναι μόνο μεταφυσικά αλλά διανθισμένα και με πολλά άλλα στοιχεία που τα χαρακτηρίζουν.

Gina Greg Θα ηθελα να ρωτησω την κυρια Ιωαννου ποια απο τις ηρωιδες των βιβλιων της ειναι η αγαπημενη της και γιατι?
Δήμητρα Ιωάννου Έχω αδυναμία στην Κασσάνδρα, για μένα είναι ο τέλειος υψηλοδονούμενος άνθρωπος. Έχει τις ποιότητες του ανώτερου εξελιγμένου όντος και σπόροι της βρίσκονται μέσα σε όλους μας. Λατρεύω επίσης τη μεστή σταθερότητα και την άφατη καλοσύνη της Σαπφώς… Από την άλλη έχω αγκαλιάσει την Άννα, λόγω των ανασφαλειών της, των κοινωνικών πιέσεων και της οδυνηρής κατάστασης που βίωσε... Όταν έγραφα το βιβλίο ήθελα να την βοηθήσω, να την πάρω από το χέρι… έκλαψα για τη γλυκιά Αννέτα… Μάλλον δε μπορώ να ξεχωρίσω μόνο μία!

Eva Natsi Πρέβεζα στην Κασσάνδρα το μυστικό της μάγισσας, Ζάκυνθος στο Τραγούδι της Αννέτας γιατί αυτές οι περιοχές και όχι κάποιες άλλες; Τί σηματοδοτούν τα γεωγραφικά μέρη που διαλέγεις για τα βιβλία σου και πως καταλήγεις σε αυτά;
Δήμητρα Ιωάννου Εύα , με πολλή χαρά σου απαντάω ότι η Πρέβεζα είναι η γενέτειρα του πατέρα μου! Αγαπημένος τόπος που έχει ενσταλάξει χαρά και φως στην ψυχή μου. Με καμάρι σου λέω πως είμαι μια ΠΡΕΒΕΖΑΝΑ! Όμως είμαι και ΕΛΛΗΝΙΔΑ και η Ελλάδα μας είναι γεμάτη όμορφες γωνιές. Έψαξα λίγο τους θησαυρούς της και ο πρώτος μου σταθμός ήταν η Ζάκυνθος. Αυτή με κάλεσε πρώτη. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Το υπόσχομαι. Μείνετε συντονισμένοι!!!


Georgia Retetakou Άρα όταν γράφεις προσπαθείς να ταυτιστείς με τους ήρωες σου; Επέκταση στην ερώτηση της Ρεγγίνας!
Δήμητρα Ιωάννου θα έλεγα περισσότερο ότι όλοι οι ήρωές μου άντρες ή γυναίκες, καλοί και κακοί, μεγάλοι και μικροί σίγουρα έχουν κάτι από μένα!

Κωνσταντινα Μοσχου Δήμητρα, καλησπέρα, κάθε επιτυχία στα βιβλία σου, από καρδιάς! Μία ερώτηση και από μένα. Οι ιστορίες που διηγείσαι και οι ήρωες των βιβλίων σου προέρχονται από αλήθινά γεγονότα και ανθρώπινους χαρακτήρες ή είναι εξ ολοκλήρου μυθοπλασία;
Δήμητρα Ιωάννου Ευχαριστώ, Κωνσταντίνα μου! Σίγουρα εμπνεύσεις κι εναύσματα υπάρχουν τριγύρω μου, όμως η φαντασία μου κάνει σχεδόν όλη τη δουλειά! Οι ήρωές μου είναι εξ ολοκλήρου δικά μου πλάσματα και τους υπεραγαπώ!

Djtolias Kopanos Καλησπέρα σε όλους!! Και τα 2 βιβλία σας έχουν στον τίτλο τους από ένα γυναικείο όνομα. Πως επιλέξατε τα συγκεκριμένα ονόματα για το κάθε βιβλίο? Θα θέλατε να μας πείτε αν και στο επόμενο βιβλίο θα έχετε κάποιο όνομα στον τίτλο?
Δήμητρα Ιωάννου  αγαπώ να γράφω για τη γυναίκα, τον κόσμο της, τα συναισθήματά της, τα προβλήματά της.... εξάλλου είμαι γυναίκα και τις καταλαβαίνω καλύτερα... Θέλω να μιλήσω στη σύγχρονη γυναίκα, να της δώσω κουράγιο... να είμαι δίπλα της... Όσον αφορά τον τίτλο του επόμενου βιβλίου, θα μου άρεσε πολυ να υπάρχει ένα γυναικείο όνομα... θα δούμε...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Καλησπέρα κι από μένα! Θα ήθελα να ρωτήσω τη Δήμητρα "Πόσο ψυχοθεραπευτική είναι η διαδικασία της συγγραφής και πόσο της ανάγνωσης ενός βιβλίου?"
Δήμητρα Ιωάννου ΒΑΣΙΛΙΚΗ καλησπέρα.... Η εναπόθεση συναισθημάτων στο χαρτί και το πλάσιμο ενός νέου κόσμου για μένα είναι λυτρωτικό... το ίδιο και το ταξίδεμα μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου...

Georgia Retetakou Να δώσω μια ιδέα θα μου άρεσε ο τίτλος στο επόμενο να έχει το όνομα Αριάδνη μου ήρθε αυθόρμητα!!!
Δήμητρα Ιωάννου Georgia, εξαιρετικό όνομα για ηρωίδα βιβλίου! Στα υπόψιν για το μέλλον!

Κωνσταντινα Μοσχου Δήμητρα, επειδή σε όσους δεν το έχουμε διαβάσει μας εξάπτεις τη φαντασία, με αυτό το "μεταφυσικό" που ανέφερες παραπάνω, πες μας δυο λόγια για το βιβλίο, τι πραγματεύεται.
Δήμητρα Ιωάννου Κωνσταντίνα μου, όταν τελειώσουμε, θα σου στείλω τα links από το site των εκδόσεων Ψυχογιός για να τα δεις με την άνεσή σου
Κωνσταντινα Μοσχου Ωραία, με έπιασες αδιάβαστη, αλλά με πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη προς το πρόσωπό σου.

Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη Το διαβασμα ενος βιβλιου ειναι ενα ταξιδι συναρπαστικο, το γραψιμο ειναι συναρπαστικοτερο?
Δήμητρα Ιωάννου Μαρία είναι δύο διαφορετικά πράγματα... Στο διάβασμα χαλαρώνεις, αφήνεσαι, ταξιδεύεις.... Το γράψιμο απαιτεί άλλου είδους ενέργεια... Σε απογειώνει αλλά και σε εξουθενώνει... βγάζεις την ψυχή σου στο χαρτί και δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο.
Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη Κωνσταντινα Μοσχου κι εγω αδιαβαστη ειμαι αλλα πραγματικα κι εγω εχω απεριοριστο ενδιαφερον και σιγουρα θα ειναι ενα απο τα επομενα βιβλια που θα διαβασω
Δήμητρα Ιωάννου Μαρία και Κωνσταντίνα, κορίτσια μου, δεν είναι κι εύκολο να γνωρίζουμε τις υποθέσεις όλων των βιβλίων που κυκλοφορούν. Σας ευχαριστώ πραγματικά για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας!

Βίκυ Τερζίδου Μου άρεσε πολύ η εναλλαγή παρόντος παρελθόντος που υπήρχε στην Κασσάνδρα. Πόσο εύκολο η δύσκολο είναι να "δέσουν" οι ιστορίες ώστε να υπάρχει ένα άρτιο αποτέλεσμα;
Georgia Retetakou Αυτό που ρώτησε η Βίκυ θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ αλλά να το εξελίξω λίγο! Και τα 2 βιβλία σου χωρίζονται σε 2 χρονολογικές εποχές, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να διαχειριστείς 2 χρονικές περιόδους που απέχουν μεταξύ τους πολύ, τόσο στις ιδέες όσο και στα ήθη;
Δήμητρα Ιωάννου Βίκυ και Γεωργία, ήταν σα να ενορχήστρωνα ένα χορό, στον οποίο δυο ξεχωριστά σώματα έπρεπε να συντονιστούν και να δώσουν ένα αρμονικό και άρτιο αποτέλεσμα. Αυτό όπως καταλαβαίνετε, απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή. Στην αρχή έπρεπε να είμαι πιο προσεκτική με το ξεδίπλωμα της όλης ιστορίας. Μετά το όλο εγχείρημα απόκτησε ζωή και σας το ορκίζομαι ότι προχωρούσε μαγικά από μόνο του.


Djtolias Kopanos Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή και πως αισθανθήκατε όταν πήρατε το πρώτο αντίτυπο του βιβλίου στα χέρια σας?
Δήμητρα Ιωάννου επειδή προετοιμάζω την υπόθεσή μου πολλούς μήνες πριν ξεκινήσω να γράφω το γράψιμο ρέει αρκετά γρήγορα. Γύρω στους πέντε μήνες περίπου. Η πρώτη φορά που κρατάς το βιβλίο σου στα χέρια σου είναι μαγική... μεγάλη συγκίνηση!

Djtolias Kopanos Πόσο βοήθησε το επάγγελμά σας στην συγγραφή του βιβλίου?
Δήμητρα Ιωάννου Djtolias το επάγγελμά μου και ο τρόπος που σε κάνει να παρατηρείς τις αντιδράσεις και το συναίσθημα των ανθρώπων, να τους αγαπάς, να τους πονάς και να τους καταλαβαίνεις με βοήθησε πραγματικά πολύ! Πολύ ωραία ερώτηση!

Eva Natsi Μου έκανε τρομερή εντύπωση η τέλεια αποτύπωση του παραδοσιακού τρόπου ομιλίας της, ντοπιολαλιάς της Ηπείρου όσο και της Επτανήσου! Πως κατάφερες να προσεγγίσεις τόσο άμεσα την τοπική διάλεχτο της κάθε περιοχής; Φαντάζομαι θα έπεσε τρομερή έρευνα.
Δήμητρα Ιωάννου Eva κάθισα και αποδελτίωσα τόμους λεξικών για αυτή τη δουλειά για να μπορώ να βρίσκω εύκολα τις λέξεις που ήθελα να αποδώσω στη διάλεκτο. Παρότι Πρεβεζάνα, δε μιλώ την ντοπιολαλιά ούτε εγώ, ούτε οι νεώτεροι. Μόνο κάποιοι γεροντότεροι κατείχαν αυτές τις λέξεις. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά το έφερα εις πέρας και το δώρισα στον εαυτό μου αλλά και σε όλους μας με αγάπη. Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Πρέπει να διατηρήσουμε τη γλώσσα τα ήθη και τα έθιμά μας. Να τη θαυμάζουμε και να την αγαπάμε την Ελλάδα μας. Είναι γεμάτη ομορφιά, γεμάτη ιστορία, γεμάτη ψυχή! Πήγα σε χωριά της Πρέβεζας, άκουσα τους μεγαλύτερους και το ίδιο έκανα και στη Ζάκυνθο με την οποία δεν έχω καμιά σχέση, παρά μόνο την αγάπη μου για το πανέμορφο νησί. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου; Η απορία πολλών ζακυνθινών για το πώς κατάφερα να αποδώσω τόσο καλά τη γλώσσα τους, παρότι δεν είμαι από τα μέρη τους!




 Οπισθόφυλλο
Πρέβεζα 1767
Η Σαπφώ γνωρίζει την Κασσάνδρα, την Κόρη του Δάσους, που τη σώζει από
βέβαιο θάνατο και μεταξύ τους αναπτύσσεται μια βαθιά φιλία. Καθώς τα χρόνια
περνούν, οι δυο γυναίκες εξελίσσονται σε μεγάλες θεραπεύτριες και δίνουν
ανακούφιση σε κάθε ανθρώπινο πόνο και
αρρώστια. Ταυτόχρονα είναι οι μόνες
που τολμούν να αντισταθούν στη φριχτή πραγματικότητα που έχει υφάνει η
σκοτεινή προσωπικότητα του Αλή Πασά Τεπελενλή στην Ήπειρο, αλλά και στην
τρομοκρατία του συνεργάτη του, Κωσταντή Σπαθιά. Ώσπου ένα φοβερό φονικό
δια
λύει τις ευαίσθητες ισορροπίες και τα πάντα ανατρέπονται...
Αθήνα 2008
Η Έλενα Βενιέρη καταλήγει στη φυλακή μετά από μια σειρά ανεξήγητων
αποτρόπαιων δολοφονιών. Εκεί τη γνωρίζει και την ερωτεύεται παράφορα ο
γνωστός δημοσιογράφος Άρης Κομνηνός, που θα κάνε
ι τα πάντα για να
αποδείξει την αθωότητά της. Είναι στ’ αλήθεια η Έλενα θύμα των περιστάσεων
ή είναι όντως μια σατανική δολοφόνος, που έχει παρασύρει τον Άρη στα δίχτυα
της;
Ο Άρης μπλέκεται σε ένα τρελό γαϊτανάκι μυστηρίου και υποψιών,
προσπαθώντας να εξα
κριβώσει αν οι φόνοι έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν
που εκδικείται ή στο παρόν που στιγματίζεται από τη ζοφερή δράση του
υπόκοσμου.

Δήμητρα Ιωάννου Ελπίζω να προλαβαίνω να απαντάω σε όλους! Αν προσπεράσω κάτι, πέστε το μου!!!

Georgia Retetakou Όλες οι ερωτήσεις σήμερα είναι υπέροχες να σου κάνω και εγώ μια κοινότυπη Ποιο βιβλίο είναι αυτό που ζηλεύεις και θα ήθελες εσύ να έχεις γράψεις;
Δήμητρα Ιωάννου Κι αυτή ωραία ερώτηση, Georgia μου, αλλά η αλήθεια είναι πως κανένα! Θαυμάζω απέραντα πολλούς δημιουργούς κι ακόμα περισσότερα βιβλία. Τα λατρεύω και υποκλίνομαι στους συγγραφείς τους. Όμως κάθε βιβλίο είναι η έκφραση και η αντανάκλαση του ανθρώπου που το έγραψε… Το βιβλίο είναι κομμάτι του δημιουργού του… Ο συγγραφέας έχει βάλει ένα μέρος από την ψυχή του στο βιβλίο. Έτσι εγώ δε χωράω πουθενά μέσα σε αυτή την άρρηκτη σύνδεση… Παρά μόνο να απολαύσω το τελικό αποτέλεσμα!

ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ Μου αρεσει που κ στα 2 εξωφυλλα δεν φαινετε προσωπο ! ! ! Σε αφηνει μαλλον να το πλασεις μονη σου ! Την τελευταια επιλογη την ειχατε εσεις στα εξωφυλλα ;
Δήμητρα Ιωάννου ΒΙΛΗ, η έκδοση ενός βιβλίου έγκειται στη συνεργασία μιας ολόκληρης ομάδας. Επιλέγουμε όλοι μαζί! Τα εξώφυλλα αυτά είναι της εξαιρετικής Χρυσούλας Μπουκουβάλα και μια που μιλήσαμε για αυτά έπρεπε να την αναφέρω!

Σούλα Πασχαλίδου Μπορειτε να θυμηθειτε καποια εκδηλωση αγαπης απο αναγνωστ που να σας συγκινησε πολυ και καποια που ισως σας εφερε σε δυσκολη θεση;;
Δήμητρα Ιωάννου Σούλα, στο Ζάππειο πριν λίγες μέρες με περίμενε μια αγαπημένη φίλη και μου έδωσε μια ζεστή αγκαλιά και ένα μικρό αγαπημένο δωράκι. Με συγκίνησε απίστευτα! Από την άλλη κανείς δε με έχει φέρει σε δύσκολη θέση ποτέ. Οι άνθρωποι που με έχουν πλησιάσει είναι αξιαγάπητοι!
Κωνσταντινα Μοσχου Οι άνθρωποι σου δίνουν αυτό που τους δίνεις εσύ, Δήμητρα.


Eva Natsi Σε έχει επηρεάσει στον τρόπο γραφής κάποιος συγγραφέας και αν ναι ποιος;
Δήμητρα Ιωάννου Eva ως ψυχοθεραπεύτρια θα πω πως οτιδήποτε έχω διαβάσει με έχει επηρεάσει περισσότερο ή λιγότερο. Μικροί και μεγάλοι θησαυροί αποδελτιώνονται στο υποσυνείδητό μου, συγχωνεύονται και γίνονται κτήμα μου και μετά περιμένουν υπομονετικά το έναυσμα για να αναδυθούν στην επιφάνεια. Όλο αυτό το χαρμάνι που όλοι μας φτιάχνουμε από τις εμπειρίες μας περνά από το προσωπικό μου φίλτρο και χτίζει τελικά μαζί με τη φαντασία μου.

Constance Real Del Mar Καλησπερα κ απο εμενα εντος ολιγου θα διαβασω την συνεντευξη μιας κ ελειπα αλλα ευτυχως σας προλαβα. Ηθελα να σας ρωτησω αν υπαρχει ο πυρηνας για τυχον επομενο σας βιβλιο και αν ναι πως δημιουργηθηκε αυτο? Ηταν τυχαιο , η σας γεννηθηκε μεσα απο καποια στιγμη . emoticon smile Σας λατρεψα ως συγγραφεα κ θα σας ακολουθω σε καθε τι που θα μας προσφερετε απλοχερα .
Δήμητρα Ιωάννου Constance, ευχαριστώ πολύ πολύ, γλυκιά μου! Το τρίτο μου βιβλίο έχει ολοκληρωθεί κι έχει ήδη παραδοθεί στον εκδοτικό μας οίκο! Θα το έχουμε στα χέρια μας γύρω στο Μάρτιο - Απρίλιο. Ήταν ένα σαγηνευτικό ταξίδι με την πολυκύμαντη ζωή μιας εξαιρετικής γυναίκας που λάτρεψα κι εύχομαι να το λατρέψετε κι εσείς. Χρονικό μας πλαίσιο η πολύ γοητευτική αθηναϊκή Μπελ Επόκ. Οι συγκεκριμένοι ήρωες ήταν πολύ δυνατοί και πιστέψτε με δεν ήθελα να τελειώσει!!! Μου λείπουν αφάνταστα!

Σούλα Πασχαλίδου Σε ποια πολη της Ελλαδας που εκανες παρουσιαση του βιβλιου ειχες την πιο ζεστη υποδοχη;
Δήμητρα Ιωάννου Σούλα, παντού! Οι άνθρωποι με έχουν αγκαλιάσει με απίστευτη ζεστασιά!

Zoe Reppa Kαλησπέρα και απο μένα σε ολη την παρέα και στην συγγραφέα μας Δ. Ιωάννου. Ηθελα να ρωτήσω αν έχεις κάποιο μοτο στην ζωή σου.
Δήμητρα Ιωάννου Zoe, ναι! Visibilia ex invisibilibus! Η πραγματικότητα διαμορφώνεται με την υλοποίηση της σκέψης!

Βίκυ Τερζίδου Συγγραφέας γεννιέσαι ή γίνεσαι;
Δήμητρα Ιωάννου Βίκυ, έχω την αίσθηση πως γεννιέσαι, αλλά στην πορεία διαμορφώνεσαι με πολλή σκληρή δουλειά!

Σούλα Πασχαλίδου Πιστευεις πως ειναι εφικτο για ενα συγγραφεα να δημιουργει με βαση το συμβολαιο του, η ειναι καλυτερα να γραφει οταν πραγματικα εχει κατι καλο,εστω κι αν περασουν χρονια;;;
Δήμητρα Ιωάννου Σούλα ο εκδοτικός οίκος δε σε πιέζει ποτέ να γράψεις κάτι. Το κάνεις ως δημιουργός μόνο όταν έχεις κάτι να πεις. Οι ιστορίες του καθενός ωριμάζουν νωρίτερα ή αργότερα, αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.


Georgia Retetakou Τι σηματοδοτούν για σένα τα δυο σου βιβλία; Ποιό απο τα δύο θα διάλεγες αν χρειαζόταν να διαλέξεις! Πές μας με δυο λέξεις τί σημαίνει το καθένα για σένα!
Δήμητρα Ιωάννου Γεωργία μου τα βιβλία είναι κομμάτια της ψυχής μου και τα λατρεύω… Η Κασσάνδρα, η Σαπφώ, η Άννα, η Αννέτα… Η εξελιγμένη γυναίκα, η πιστή φίλη, η πονεμένη ταλαιπωρημένη γυναίκα, η γλυκιά αθώα γυναίκα… Με συγκινεί η πορεία και τα παθήματά τους… Με συγκινεί η πορεία και τα παθήματα της κάθε γυναίκας γενικά… Δεν υπήρξε εύκολη η ζωή της γυναίκας μέσα στους αιώνες…

Chaido Kouroupaki Πόσο πολύ ταυτίζεσαι με τους ήρωες των βιβλίων σου ;
Δήμητρα Ιωάννου Χάιδω, όλοι οι ήρωές μου έχουν κομμάτια από μένα...

Eva Natsi Διαβάζεις κάτι αυτόν τον καιρό και αν ναι ποιο βιβλίο;
Δήμητρα Ιωάννου Ευα, ενσταλάζω μέσα μου αργά και απολαυστικά τις αλήθειες που μας διδάσκει η κορυφαία Μάρω Βαμβουνάκη στο Γενέθλια Ξανά!

Δήμητρα Ιωάννου Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ξανθοπούλου Χασιώτη Ζωή για τα τόσο όμορφα λόγια της που θα διαβάσετε στο σύνδεσμο παραπάνω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες εσάς που με τιμάτε με τις κριτικές σας!


Chaido Kouroupaki Ποιό βιβλίο Έλληνα συγγραφέα διάβασες και το θυμάσαι με θαυμασμό;
Δήμητρα Ιωάννου Chaido, ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ!!! Άπαντα!

Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη Θα ρωτησω ξανα... Θεωρειτε πιο συναρπαστικο το ταξιδι με το διαβασμα ή με το γραψιμο ενος βιβλιου? Ποιο απολαμβανετε περισσοτερο, γιατι...
Δήμητρα Ιωάννου Μαρία μου, σου απάντησα πιο πάνω... Είναι δυο διαφορετικές διαδικασίες... Βασικά, τις απολαμβάνω και τις δυο σε διαφορετικές στιγμές!
Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη Ναι βρηκα και την προηγουμενη απαντηση σου, συγγνωμη! Πραγματι ειναι διαφορετικες διαδικασιες, αλλα συναρπαστικες και οι δυο.


Georgia Retetakou Πιστεύεις στα παιχνίδια της μοίρας; Πιστεύεις πως την τύχη μας την καθορίζουμε εμείς ή ανώτερες δυνάμεις;
Δήμητρα Ιωάννου Georgia, αυτές οι ερωτήσεις μου αρέσουν! Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος έρχεται με την τάση να βιώσει κάποιες καταστάσεις και να πάρει συγκεκριμένα μαθήματα ζωής. Όμως η δύναμη της θέλησης και η σκληρή δουλειά με τον εαυτό μας μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα και να αλλάξει την πορεία της ζωής μας.

Ελένη Κωστοπούλου Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να διαβάσω βιβλίο σας !΄Εχω ακούσει πολύ καλά λόγια !Ελπίζω να κάνω την αρχή με το το τραγούδι της Αννέτας !
Δήμητρα Ιωάννου Θα χαρώ να μου πεις εντυπώσεις, Ελένη μου!
Ελένη Κωστοπούλου Δήμητρα Ιωάννου κόντες και κοντεσίνα ...λύτρωση ...αγάπη !!! δεδομένα συστατικά για να μου αρέσει ! Να ρωτήσω αν έχετε νιώσει την λύτρωση μέσα απο την αγάπη ?
Δήμητρα Ιωάννου Είμαι ευγνώμων για το συναίσθημα της αγάπης στη ζωή μου! Προσπαθώ να ζω και να κινούμαι με γνώμονα την αγάπη!

Κωνσταντινα Μοσχου Όπως όλοι οι συγγραφείς, υποθέτω πως ταυτίζεσαι με τους ήρωές σου, αγαπητή Δήμητρα. Μπορείς να ταυτιστείς και με τους κακούς; Και ίσως υπάρχει κάποιος κακός χαρακτήρας στα βιβλία σου, που να τον έχεις "μισήσει"; Και γιατί, ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του που σε απώθησε;
Δήμητρα Ιωάννου Φυσικά, Κωνσταντίνα μου... το καλό και το κακό υπάρχει μέσα μας αναπόφευκτα... είμαστε άνθρωποι... Δεν τους μισώ τους ήρωες, όπως προσπαθώ να μη μισώ και ανθρώπους γύρω μου... προσπαθώ να τους καταλαβαίνω... Βεβαίως αν πρέπει να ονοματίσω έναν από αυτούς, η Λουίζα Οριφερίνα ξεπέρασε κάθε όριο με την άφατη ζήλια της... στο ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ περισσότερα....

ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ Τι ειναι αυτο που σε φοβιζει κ τι ειναι αυτο που θα σε κανει να χαμογελασεις αμεσως μολις το σκεφτεις ;
Δήμητρα Ιωάννου ΒΙΛΗ το λέω πάντα.... με φοβίζει το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος... και με κάνει να χαμογελώ το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος...

Βίκυ Τερζίδου Ποιο θεωρείς πως είναι το μεγαλύτερο προτέρημα και ποιο το μεγαλύτερο ελάττωμα στον χαρακτήρα σου;
Δήμητρα Ιωάννου Βίκυ, ελάττωμα... χμ χμ χμ... δεν είμαι καθόλου μα καθόλου πρακτική... Προτέρημα... έχω ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ φαντασία!!!


Eva Natsi Μυστήριο, αγωνία και έρωτας αναδύονται έντονα στις ιστορίες σου. Είχες προδιαγράψει από την αρχή τον βασικό κορμό που θα κινηθούν τα βιβλία σου, ή οι ήρωες σου αυτονομήθηκαν στην πορεία αναζητώντας την δικιά τους κατεύθυνση; Με λίγα λόγια πόσα πράγματα αλλάζεις κατά την διάρκεια συγγραφής των βιβλίων σου;
Δήμητρα Ιωάννου Εύα, είμαι πολύ αστεία αν με συναντήσει κανείς όταν σχεδιάζω την υπόθεση ενός βιβλίου. Ζω με τους ήρωες και την πορεία τους μήνες ολόκληρους. Ζω μαζί τους, στον κόσμο τους, ελάχιστα πατάω στη γη. Εφόσον λοιπόν τα έχω σχεδιάσει όλα, ξεκινώ τη συγγραφή. Κι εκεί που έχω σχεδιάσει κάτι για κάποιον ήρωα, εκείνος μου ξεφεύγει, αυτονομείται και αυτόεξελίσσεται! Παίρνει δικές του αποφάσεις και αποκαλύπτει δικές του αντιδράσεις. Όμως δεν παρεκκλίνω ποτέ από τον βασικό σκελετό της εξέλιξης που έχω γερά δομήσει στο μυαλό μου.

Chaido Kouroupaki Ο άνθρωπος... ένα νόμισμα με δύο όψεις...

Argiro Theodossiou Θα ηθελα να ρωτησω τι νομιζετε οτι καθοριζει την επιτυχια ή την αποτυχία σε ένα βιβλίο ;
Δήμητρα Ιωάννου Αργυρώ, αν βάλεις την ψυχή σου σε ένα βιβλίο, για σένα είναι ούτως ή άλλως είναι μια επιτυχία, ένα επίτευγμα ζωής... Κατά τα άλλα για μένα παίζει μεγάλο ρόλο η σωστή αναλογία λογικής και συναισθήματος. Νιώθω πάντα πως το υπερβολικό συναίσθημα «μουχλιάζει» το κείμενο και πως η υπερβολική λογική το «αφυδατώνει» και το ξεραίνει. Συναίσθημα φιλτραρισμένο από τη λογική και λογική διανθισμένη με συναίσθημα είναι η δική μου συνταγή!

Βίκυ Τερζίδου Ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία; Πιστεύεις πως το διαδίκτυο βοηθάει έναν συγγραφέα να έρθει σε επαφή με το αναγνωστικό του κοινό; Σου αρέσει η επικοινωνία αυτού του τύπου ή πιστεύεις πως πρέπει να διατηρείται κάποια απόσταση;
Δήμητρα Ιωάννου Λατρεύω τη διάδραση με τους φίλους που έχουν διαβάσει το βιβλίο Βίκυ μου! Παίρνω αγάπη και δίνω αγάπη! Όσον αφορά το θέμα απόσταση, κάθε υγιής σχέση οφείλει να διέπεται από υγιή όρια. Οι φίλοι αναγνώστες που με προσεγγίζουν όμως είναι εξαιρετικά διακριτικοί και αξιολάτρευτοι!

Ξανθουλα Κεσιδου Καλησπερα στην πιο ομορφη παρεα θα ηθελα να ρωτησω τι σε εμπνεει στο να γραφεις τα υπεροχα βιβλια σου.και σε ποσο καιρο περιπου εχεις γραψει το υπεροχο βιβλιο "Το τραγουδι της Αννετας.και ποιος το διαβασε πρωτος;
Δήμητρα Ιωάννου Ξανθούλα μου με εμπνέει η ίδια η ζωή και η διαρκής παρατήρηση... Όλα αυτά σε συνδυασμό με μια αεικίνητη φαντασία... Η μητέρα μου που είναι απίστευτη βιβλιοφάγος διαβάζει πρώτη ότι γράφω...

Chaido Kouroupaki Σκέφτεσαι να γράψεις και κάποιο βιβλίο με κεντρικό ήρωα καποιο άντρα;
ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ Χάχα χα ! Μολις πηγαινα να κανω την ιδια ερωτηση !
Δήμητρα Ιωάννου Χάιδω, Βίλη, γιατί όχι; Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα η διερεύνηση της αντρικής ψυχοσύνθεσης!

Georgia Retetakou Θα έγραφες ποτέ σου παραμύθια για τους μικρούς μας φίλους;
Δήμητρα Ιωάννου Georgia, αν και θεωρώ ότι το μυθιστόρημα ενηλίκων είναι η ψυχή μου, θα ήταν ενδιαφέρον να το κάνω ίσως κάποια στιγμή, αφού και το υλικό υπάρχει ολοζώντανο μέσα στο σπίτι μου. Η γάτα μου η Ροκανί κι ο Οράτιος, ένας παπαγάλος που κυκλοφορεί ελεύθερος
στο σπίτι μου μου δίνουν άφθονες υπέροχες ιδέες και καθημερινά μαθήματα αγάπης κι αθωότητας! Περιττό να πω ότι το γατάκι αυτό είναι πολύ μαζεμένο και ντροπαλό, ενώ ο παπαγάλος μου νευρικός και υπερόπτης!!! Έτσι στο σπίτι γίνεται το έλα να δεις.


Eva Natsi Σήμερα είμαστε εμείς και η όμορφη παρέα μας που αυθόρμητα σε ρωτάμε διάφορα πράγματα! Εμείς θα θέλαμε, τώρα αυτή την στιγμή και εσύ με την σειρά σου να κάνεις στο Βιβλίο της Παρέας μια αυθόρμητη ερώτηση! Τι θα ήθελες να μας ρωτήσεις;
Δήμητρα Ιωάννου Eva, η πρώτη ερώτηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι η εξής : Με μια λέξη τι είναι για σας το ταξίδι με ένα βιβλίο; Με μία μόνο λέξη!
Δήμητρα Ιωάννου Eva, η πρώτη ερώτηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι η εξής : Με μια λέξη τι είναι για σας το ταξίδι με ένα βιβλίο; Με μία μόνο λέξη!
Δήμητρα Ιωάννου Τέλεια απάντηση!
Chaido Kouroupaki Μαγεία!
ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ Ονειρικο ! ! !
Georgia Retetakou Εγώ θα έλεγα πως είναι Το ταξίδι με ένα βιβλίο είναι αναπνοή!
Βίκυ Τερζίδου Ψυχοθεραπεία...
Zoe Reppa Ανάταση.
Eva Natsi ταξιδι
Ξανθοπούλου Χασιώτη Ζωή Για μένα είναι η ψυχοθεραπεία μου
Δήμητρα Ιωάννου Διαβάζω όλες αυτές τις υπέροχες απαντήσεις και μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω να πλάθω ιστορίες για να ταξιδεύουμε όλες κι όλοι μαζί!
Kiki Laskou ταξίδι
Georgia Retetakou Λοιπόν ωραία ιδέα και εσύ ήσουν Δήμητρα εσύ που την πρότεινες να κάνουμε μεσα στην ομάδα ένα κύκλο αντίστροφων συνεντεύξεων! Οι συγγραφείς να ρωτάνε τους αναγνώστες Εύα και Χριστίνα ετοιμαστείτε για new project!!!!
Δήμητρα Ιωάννου Georgia είναι μια ιδέα που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά και θα ακούσουμε ο ένας τον άλλον...

Κωνσταντινα Μοσχου Εάν σου ζητούσαν να αλλάξεις ρότα, πού θα πήγαινες; Υπάρχει στη σκέψη σου κάτι διαφορετικό που θα ήθελες να γράψεις;
Δήμητρα Ιωάννου Κωνσταντίνα μου η πορεία και η εξέλιξη μου στη συγγραφή είναι λίγο μαγική διαδικασία... δε βάζω λογική και αφήνομαι στη ροή... πρέπει πρώτα να μιλήσει η καρδιά μου... τότε αποφασίζω

ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ Αν δεν ησουνα ψυχοθεραπευτρια κ συγγραφεας τι αλλο επαγγελμα θα σου αρεσε να κανεις ;
Δήμητρα Ιωάννου BΙΛΗ μου, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!

Ξανθοπούλου Χασιώτη Ζωή Σκέφτηκες ποτέ ο ήρωας σου να είναι κακός,,άσχημος και όμως να είναι αυτός το κεντρικό πρόσωπο?
Δήμητρα Ιωάννου Ζωή είναι μια εξαιρετική ιδέα!!!

Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη Ησυγγραφη ενος βιβλιου ειναι καταθεση ψυχης, ειναι δημιουργια εχει δυσκολιες, κοπο, ξενυχτια και απολυτη χαρα και ικανοποιηση. Ξερουμε οτι σ' αλλους θα αρεσει και σ' αλλους οχι τοσο. Μια πολυ κακη κριτικη , ποσο πολυ μπορει να επηρεασει και να απογοητευσει?
Δήμητρα Ιωάννου Μαρία, όταν κάποιος έρθει και μου κάνει καλοπροαίρετα μια κριτική θα τη δεχτώ είτε είναι θετική είτε είναι αρνητική... Είμαστε άνθρωποι με διαφορετικά γούστα και δε μπορεί να αρέσουν όλα σε όλους...

Georgia Retetakou Πόσο εύκολο είναι να γίνει κάποιος συγγραφέας; Τι θα συμβούλευες εσύ αυτόν που θέλει να εκδώσει τις δικές του ιστορίες; Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει;
Δήμητρα Ιωάννου Georgia Η αλήθεια είναι ότι δε μπορώ να δώσω συμβουλές, γιατί όταν έγραψα την Κασσάνδρα δεν το έκανα για να γίνω συγγραφέας. Όμως κατέθεσα την ψυχή μου και βασικά αυτό που θα πρότεινα είναι να αγαπά πολύ κανείς αυτό που κάνει! Να δίνει την ψυχή του στο γράψιμο. Αν το κάνει αυτό τότε όλα τα άλλα θα γίνουν μαγικά. Θα συνωμοτήσει το Σύμπαν για αυτό!
Eva Natsi Γράφεις κάτι αυτόν τον καιρό; Αν ναι πες μας κάτι για αυτό!
Δήμητρα Ιωάννου Eva μου, το τρίτο βιβλίο έχει ήδη παραδοθεί και θα το έχουμε, όπως είπαμε, στα χέρια μας την Άνοιξη. Όσον αφορά τη συνέχεια, ναι, υπάρχει μια υπέροχη ιστορία που έχει γεμίσει τη σκέψη μου, αλλά δεν ξεκίνησε να αποτυπώνεται στο χαρτί... όταν γίνει θα είστε από τους πρώτους που θα το μάθουν...

Chaido Kouroupaki Πως περνάς τον χρόνο σου όταν δεν ασχολείσαι με την συγγραφη βιβλίων ;
Δήμητρα Ιωάννου Chaido με πολύ διάβασμα, παιχνίδι με τον Οράτιο και τη Ροκανί, μεγάλους περιπάτους και ατέλειωτες συζητήσεις με φίλους και φίλες... Έχω κάνει την ψυχοθεραπεία modus vivendi που με ακολουθεί παντού στις σχέσεις μου... και τι πιο όμορφο να ασχολείσαι με τον άνθρωπο;

Georgia Retetakou Με ποια μελωδία ή με ποιο τραγούδι θα έντυνες μουσικά τα βιβλία σου;
Δήμητρα Ιωάννου Γεωργία, όσον αφορά την Κασσάνδρα, προφανώς με κάποια απόκοσμη αλλά και γλυκιά νεραϊδένια μελωδία. Όσον αφορά την Αννέτα, η Ιουλία Ιωάννου πρότεινε το ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ της Χαρούλας Αλεξίου και συμφωνώ ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή.


Δήμητρα Ιωάννου Και το link με την υπόθεση της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ! 


Chaido Kouroupaki Ποιά είναι η αγαπημένη σου εποχή;
Δήμητρα Ιωάννου Chaido, Άνοιξη, φθινόπωρο, καλοκαίρι, χειμώνας με αυτήν τη σειρά... δυσκολεύομαι με το πολύ κρύο και την υπερβολική ζέστη... όμως κι αυτά έχουν τον τρόπο τους να με εμπνέουν...

Βίκυ Τερζίδου Την καλοπροαίρετη αρνητική κριτική θα την δεχτείς όπως λες παραπάνω. Θα σε κάνει όμως μελλοντικά να αναθεωρήσεις και ν' αλλάξεις κάτι στον τρόπο που δημιουργείς ή θα την ακούσεις αλλά θα εξακολουθήσεις να λειτουργείς όπως εσύ πιστεύεις και εκφράζεσαι;
Δήμητρα Ιωάννου Βίκυ ωραία ερώτηση... Δεν μπορεί κάποιος να φτάσει να γίνει κάτι που δεν είναι... Όμως μέσα στα δικά μου όρια και αν η αλλαγή ταιριάζει με το μυαλό και την καρδιά μου η απάντηση είναι ναι!

Eleni Tsobani καλησπερα!!αγαπημενο βιβλιο;
Δήμητρα Ιωάννου Γεια σου Ελένη! Πέρα από τα ιερά τέρατα και τους ογκόλιθους της κλασικής λογοτεχνίας θα σου πω ένα βιβλίο που με έχει σημαδέψει : Η Σχολή Των Θεών του Stefano D'Anna!

Eva Natsi Ποιο όνειρο σου θα ήθελες να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον;
Δήμητρα Ιωάννου Eva, να υπάρχει υγεία, αγάπη και να γράφω απερίσπαστη τις ιστορίες μου για να κάνουμε μαζί πολλά πολλά ταξίδια ακόμη!


ιωάννα κωστοπούλου καλησπέρα και συγχαρητήρια... ποιό το συναίσθημα που έχετε όταν τελειώνετε ένα βιβλίο?
Δήμητρα Ιωάννου Γεια σου Ιωάννα μου! Στο τρίτο βιβλίο που τελείωσα πρόσφατα είχα δεθεί τόσο με τους ήρωές μου που μου έλειψαν αφάνταστα! Μου έλειπαν για πολύ καιρό, μου λείπουν ακόμα.... Η παραμονή στον κόσμο τους ήταν υπέροχη και τώρα προσγειώθηκα στην πραγματικότητα. Αυτό το βιβλίο είναι ξεχωριστό για μένα, πολύ δυνατό και εύχομαι πραγματικά να αγαπηθεί!

Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη Υπαρχουν στιγμες που αν και νιωθεις την αναγκη να γραψεις δεν μπορεις οχι γιατι στερεψες απο ιδεες αλλα γιατι ψυχολογικα μπορει να μην εισαι τοσο καλα, και πως το διαχειριζεσαι?
Δήμητρα Ιωάννου Μαρία μου, δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο από το να κάνεις βουτιά σε έναν άλλον αγαπημένο κόσμο όταν δε νιώθεις καλά... όλα ηρεμούν , όλα καταλαγιάζουν...


Georgia Retetakou Ποιο συστατικό κάνει επιτυχημένο ένα βιβλίο;
Δήμητρα Ιωάννου Γεωργία μου, πρέπει να το γράψεις το βιβλίο με φλόγα στην καρδιά, να το αγαπήσεις σαν παιδί σου, να του δώσεις την ψυχή σου, να μην υπάρχει τίποτα άλλο στη σκέψη σου... επίσης ότι είπαμε πριν... η χρυσή ισορροπία συναισθήματος και λογικής...

Argiro Theodossiou Ανέφερες πιο πάνω ότι σ' αρέσει να ασχολέισαι με τον άνθρωπο. Όταν αυτό το κάνεις κι επαγγελματικά δεν σε κουράζει και στην προσωπική σου ζωη; Όποιος σε γνωρίζει δε σε βομβαρδίζει με εερώτήσεις για θέματα που τον απασχολούν; Και πόσο σε επηρεάζουν οι ιστορίες και τα προβλήματα των ανθρώπων που συναντας;
Δήμητρα Ιωάννου Αργυρώ, ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που διδάσκεται ένας ψυχοθεραπευτής είναι η τέχνη των ορίων και το πόσο κοντά και πόσο μακριά θα τοποθετήσει τον άλλον. Έτσι αφενός θα δομηθεί μια θερμή σχέση αλλά αφετέρου δε θα είναι πνιγηρή... Θέλει εξάσκηση...

Κωνσταντινα Μοσχου Η ευτυχία είναι θέμα επιλογής ή τύχης κατά τη γνώμη σου;
Δήμητρα Ιωάννου Νομίζω ότι εμείς με τις πράξεις μας και τις αποφάσεις μας, αλλά και τη σκληρή δουλειά με τον εαυτό μας διαμορφώνουμε την πορεία της ζωής μας, Κωνσταντίνα μου!

Eva Natsi Τι θα άλλαζες σε αυτόν τον κόσμο εάν είχες την δύναμη;
Δήμητρα Ιωάννου Εύα μου, έχω κλάψει πολλές φορές βλέποντας αδύναμους, ιδίως παιδιά, ηλικιωμένους και ζώα, να υποφέρουν. Φαντάζομαι κάτι για αυτό. Οπωσδήποτε κάτι για αυτό. Και κάτι για τον πλανήτη μας! Αυτή η Γη μας προσφέρει τα πάντα κι εμείς εγκληματούμε εναντίον της. Και κάτι για την Ελλάδα! Αγαπώ την Ελλάδα και θέλω να την προβάλω και να την αγαπάμε όλοι μαζί μέσα από τις ιστορίες μου.

Ξανθοπούλου Χασιώτη Ζωή Πιστεύεις ότι ο συγγραφέας θα διαβαστεί περισσότερο αν είναι ο ίδιος αγαπητός στους αναγνώστες ?
Δήμητρα Ιωάννου Ζωή μου σίγουρα ένας προσιτός χαρακτήρας κάνει καλύτερη επαφή με τους ανθρώπους και τους προδιαθέτει θετικά... βέβαια πρέπει να έχει κι ένα καλό έργο να παρουσιάσει...

Georgia Retetakou Κάνε μια ευχή ή βάλε εσύ τον επίλογο στην υπέροχη κουβέντα μας! Οποιος θέλει μπορεί να συνεχίσει να ρωτάει η Δήμητρα δεν θα πάει για ύπνο απόψε!!!!
Δήμητρα Ιωάννου Θα σας πω ότι όλες και όλοι εσείς που γνώρισα μέσα από τα βιβλία είστε το μεγαλύτερο δώρο μου και θα ήθελα να σας αγκαλιάσω έναν έναν ξεχωριστά και όλους μαζί! Σας ευχαριστώ για την αγάπη που μου δίνετε και θα προσπαθώ πάντα να σας την ανταποδίδω στο έπακρο. Μη διστάσετε ποτέ να επικοινωνήσετε μαζί μου, θα απαντήσω με χαρά. Σας ευχαριστώ που απόψε ήσαστε κοντά μας. Εύα, Χριστίνα, Γεωργία, σας ευχαριστώ για την όμορφη πρόσκληση!
ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!

Vasia Kypraiou Συγχαρητήρια και απο μένα!!! Το τραγούδι της Ανετας ειναι πάρα πολυ ωραίο βιβλίο!!!!
Δήμητρα Ιωάννου Ευχαριστώ, γλυκιά μου Βάσια!


Eva Natsi πριν κλείσουμε την υπέροχη αποψινή βραδιά, θέλουμε να μας πεις δυο αριθμούς απο το 1 εως το 20. το πρώτο για να κερδίσει ενα βιβλίο "ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΕΤΑΣ" που ο εκδοτικός οίκος ΨΥΧΟΓΙΟΣ προσφέρει στην ομάδα μας, και έναν αριθμό για να δώσουμε σε ένα από τα μέλη της παρέας μας την δυνατότητα να σε γνωρίσει από κοντά και να πιείτε μαζί ένα καφεδάκι, με την προϋπόθεση να μας στείλετε Φώτο από την συνάντηση
Δήμητρα Ιωάννου Το 17 για το βιβλίο και το 7 για το καφεδάκι!
Chaido Kouroupaki Καλοτάξιδα τα βιβλία σου και Καλή Επιτυχία για την συνέχεια!!!
Ioulia Ioannou Πάντα επιτυχίες γλυκειά μου Δήμητρα, καλή συνέχεια Εύα μου, καλοδιάβαστο το βιβλίο στην τυχερή και καλό καφέ!!!!!
Δήμητρα Ιωάννου Eleni, καλοδιάβαστο!!! Και εννοείται περιμένω εντυπώσεις σου!
Μαρία Πρινάρη-Καρκαβατσάκη Συγχαρητηρια στην τυχερη, καλη συνεχεια στην γλυκυτατη Δημητρα Ιωαννου και φυσικα στην αψογη οικοδεσποινα Ευα και στην Γεωργια !
Δήμητρα Ιωάννου Μαρία μου, σε ευχαριστώ! Και έχεις δίκιο... Τα κορίτσια είναι ΑΨΟΓΕΣ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΙΝΕΣ!!!
Ξανθοπούλου Χασιώτη Ζωή Καλή επιτυχία Δήμητρα Ιωάννου,,σε όλα τα βιβλία σου καλοτάξιδα,, και σε ότι κάνεις στη ζωή σου,, καλό βράδυ κορίτσια,,ευχαριστούμε και τις οικοδέσποινες!!!
Chaido Kouroupaki Συγχαρητήρια στις τυχερές!!! Καλό βράδυ σε όλους!!!
Κωνσταντινα Μοσχου Ευχαριστούμε, παρεούλα! Καλό βράδυ σε όλους, κάθε επιτυχία στην αγαπημένη μας συγγραφέα!
Georgia Retetakou Καλο βράδυ σε όλοθς και ευχαριστούμ πολύ για την συμμετοχή σας! Δήμητρα καλό βραδυ και πάντα επιτυχίες!!!
Βίκυ Τερζίδου Καλή επιτυχία εύχομαι Δήμητρα Ιωάννου σε κάθε μελλοντική συγγραφική προσπάθεια!!! Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη παρέα που μας κράτησες με την γλυκύτητα και την αμεσότητα σου!!! Καλό βράδυ σε όλους!!!
Shia Perrou Δεν θα περίμενα διαφορετική συνεντευξη από τη Δήμητρα. Πάντα γλυκιά, ευγενική και ανοιχτόκαρδη!!!
Σου εύχομαι η αγάπη και γλυκύτητα που μοιράζεις σε όλους μας να επιστρέφει σε εσένα επί 1000.
Σου εύχομαι ένα όμορφο και ξεκούραστο βράδυ!
Eva Natsi Δήμητρα σε ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη αποψινή βραδιά
Eva Natsi σου ευχόμαστε καλή επιτυχία και ανυπομονούμε να πάρουμε στα χέρια μας το επόμενο βιβλίο σου. Ήταν μια υπέροχη βραδιά
Δήμητρα Ιωάννου Εύα μου και Γεωργία μου, εγώ σας ευχαριστώ πολύ! Ήταν μια υπέροχη ζεστή παρέα και μια πολύ γλυκιά και άμεση συζήτηση!!! Καληνύχτα σε όλους μας!!!


ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ πολύ όμορφη συνέντευξη !!!!!! να ειστε παντα καλα , δημιουργικη κ γεματη φαντασια!!!!! καλο βραδυ σε ολους!!!!!
Argiro Theodossiou Ευχαριστουμε πολυ! Καλοταξιδα τα βιβλια σου Δημητρα! Συγχαρητηρια στις τυχερες!
Σούλα Πασχαλίδου Υπεροχη η κουβεντουλα μας..Καλοταξιδα τα βιβλια σας και παντα επιτυχιες!!
Constance Real Del Mar Καλη επιτυχια ανυπομονω να ανθισουν οι πασχαλιες.... συγχαρητηρια στις τυχερες .ενα διαμαντακι στην βιβλιοθηκη τους. Κ . Ιωαννου ευχαριστουμε πολυ για τον χρονο σας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου