Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Η άποψη της Χρυσουλα Λυρα για το βιβλίο : " Η λεοπάρδαλη " του Jo Nesbo

" Η λεοπάρδαλη "



Συγγραφέας : Jo Nesbo
Εκδόσεις : Μεταίχμιο



Λίγα λόγια για το βιβλίο :


Στο βιβλίο αυτό ο Χάρι Χόλε βρίσκεται αντιμέτωπος με τους σκοτεινότερους δαίμονές του. Προσπαθώντας να ξεπεράσει τον τραυματισμό που υπέστη κατά την εξιχνίαση της υπόθεσης του Χιονάνθρωπου, καταφεύγει στο Χονγκ Κονγκ και στην παρηγοριά του οπίου. 
Στο μεταξύ στο Όσλο, δύο γυναίκες βρίσκονται νεκρές, έχουν πνιγεί στο ίδιο τους το αίμα. Τα ΜΜΕ τρελαίνονται. Δεν υπάρχουν στοιχεία, η αστυνομική έρευνα έχει βαλτώσει και ο Χάρι –ο μόνος που θα μπορούσε να βοηθήσει– είναι χαμένος.
Όταν ο ιδιόρρυθμος επιθεωρητής επιστρέφει στο Όσλο, καθώς μαθαίνει ότι ο πατέρας του είναι στα τελευταία του, ο δολοφόνος ξαναχτυπά. Τα αντανακλαστικά του Χάρι ενεργοποιούνται και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην έρευνα, αν και δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία.
Το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι ότι ο ψυχοπαθής δολοφόνος θα δοκιμάσει τον Χάρι σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.











Η άποψη  της Χρυσουλα Λυρα για το βιβλίο :



Οσλο,χειμωνας δυο γυναικες ανακαλυπτονται πνιγμενες στο δικο τους αιμα και η τριτη κρεμασμενη........Κανενα στοιχειο.....και η αστυνομια βαλτωνει.
Ο μονος που μπορει να βοηθησει ειναι ο Χαρι Χολε,χαμενος στα σοκακια του Τοκιο ,οπου βρισκει ευκολα ουσιες για να σβησει απο την μνημη τις πληγες του και τις απωλειες της ζωης του.
Αναγκαζεται να γυρισει πισω για τον ετοιμοθανατο πατερα του και θα παρει γι αλλη μια φορα την ερευνα στα χερια του καθως ο δολοφονος ξαναχτυπα.
Δεν βρισκω λογια για την καταιγιστικη πλοκη και τους δυνατους χαρακτηρες του Νεσμπο με πρωταγωνιστη και παλι τον Χολε.....με κρατησε κολλημενη γι ακομη μια φορα ως την τελευταια σελιδα χωρις καμμια κοιλια.
Αγωνια μεχρι τελους,συνδεση με τον χιονανθρωπο<κατα την γνωμη μου πρεπει να διαβαστει πρωτα>και ενας Χολε να προσπαθει να πεθανει πολλες φορες ,αλλα ο Νεσμπο να μην τον αφηνει............
Το συνιστω ανεπιφυλακτα!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου