Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα κυκλοφορία : " Θέλω να σε τρομάξω " της Μαρία Μηλιαρά


 
 " Θέλω να σε τρομάξω " 



Συγγραφέας :Μαρία Μηλιαρά
Εκδόσεις : Κέδρος



Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Από το πλουσιόσπιτο της Βιέννης όπου μεγάλωσε μέχρι το μικρό πέτρινο σπίτι σε ένα χωριό της δυτικής Μάνης, η Ελένη, ακολουθώντας αντίστροφη πορεία απ’ αυτήν του παππού και του πατέρα της, πραγματοποιεί το πιο δύσκολο ταξίδι, μέσα στους κινδύνους και στις καταστροφές που προκαλεί ο πιο ανελέητος πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Έχοντας μέχρι τότε βολευτεί στη ρουτίνα μιας άνετης καθημερινότητας, θα διαβεί τα μονοπάτια της αγωνίας και του φόβου όταν καταλάβει ότι ο μόνος τρόπος για να σωθούν η μονάκριβη κόρη της, ο γαμπρός της και ο πολυαγαπημένος της εγγονός είναι να πάρει το παιδί και να δραπετεύσουν από την Αυστρία.
Με καινούργια ταυτότητα, άγνωστη ακόμη και στους δικούς της, θα εγκατασταθεί με τον εγγονό της στην Πάτρα και θα παλέψει για την επιβίωση μέσα στην Κατοχή χωρίς να γνωρίζει τίποτα για την τύχη των δικών της.
Στα λασπωμένα πεδία των μαχών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα κρατητήρια της Γκεστάπο, στα μπλόκα και στις εκτελέσεις, στις ηρωικές πράξεις αντίστασης θα δει να αναμετρώνται ιδέες, αρχές, αξίες, να θυσιάζονται άνθρωποι που αγωνίζονται.
Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο θα διαπιστώσει την ευτέλεια όσων νόμιζε σημαντικά και θα ξαφνιαστεί από την αξία των μικρών, καθημερινών πραγμάτων. Κυρίως όμως θα γνωρίσει τον εαυτό της και, απελευθερωμένη από συμβάσεις και φόβους, θα νιώσει γεμάτη από έναν πλούτο που κανένας ποτέ δεν θα μπορέσει να της στερήσει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου